NRK Meny
Normal

Ble spytta på før demonstrasjonen

Konvertitten Yousef Assidiq opplevde å bli spyttet på av en representant fra Profetens Ummah før demonstrasjonen mot IS i Oslo i ettermiddag.

Konvertitten Yousef Bartho Assidiq.

Yousef Assidiq holdt en av de første appellene før demonstrasjonstoget i Oslo mandag ettermiddag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Politiet anslår at det var mellom 1500 og 2000 som møtte opp på Grønland i Oslo for demonstrasjonen mot ekstremisme. Yousef Assidiq holdt en av de første appellene mandag ettermiddag. På vei til Grønland møtte han på en av tilhengerne til Profetens Ummah.

– Jeg ble faktisk spytta på av en representant fra Profetens Ummah på vei ned hit i dag, sier Assidiq til NRK.no.

Men han lot seg ikke stoppe av det.

– Mitt budskap er at vi må ta byen tilbake, akkurat som vi har gjort i kampen mot rasisme og nazisme. Det er viktig for oss å vise at Norge er et flerkulturelt land, der alle har en plass, sa Assidiq rett før demonstrasjonen mot IS startet mandag ettermiddag.

Yousef Assidiq la i sin appell også vekt på kampen mot vold og ekstremisme fra unge muslimer, som i dagens demonstrasjon i Oslo mot IS og Profetens Ummah.

Laster Twitter-innhold

– Vår religion skal ikke bli dratt ned i blod. Vår religion står for fred og toleranse, og det viser vi her i dag, sa Assidiq.

Les også:

Ikke redd for mer vold

Tross den åpenbare motstanden mot demonstrasjonen Assidiq selv fikk oppleve er han ikke redd for at det skal bli sammenstøt mellom de forskjellige grupperingene i Oslo i ettermiddag.

– Det er såpass mange nå, som er veldig tydelige på hva vi står for. Så jeg tror dette kommer til å gå veldig fredelig for seg.

Assidiq sier denne demonstrasjonen har engasjert både unge og gamle.

Demonstrasjon mot ISIS og Profetens Ummah i Oslo

Flere tusen samlet seg til demonstrasjon mot IS i Oslo mandag ettermiddag. På twitter brukes emneknaggen #No2isis flittig.

Foto: Paal Wergeland / NRK

«Alle» er med

Det er mange som har sluttet opp om demonstrasjonen på tvers av nasjonalitet og trosretning. Islamsk Råd Norge, politikere fra alle partier er med, biskopen i Oslo, imamer og Mellomkirkelig råd og det jødiske miljøet i Oslo vil delta i toget.

– Det er veldig viktig at vi står sammen på tvers av alle religioner, hudfarger og politiske partier. Vi står opp sammen for våre felles verdier. Det å stå sammen mot ekstremisme er et sterkt signal å sende, så i morgen står alle andre på den ene siden, og ekstremistene på den andre siden, sa Venstre-politiker Abid Raja til NRK.no i går.

Les også: