Valløbeboer: – Vi ble godt ivaretatt

– Jeg behøver ikke bekymre meg, jeg tar det helt med ro, sier beboer på Vallø om situasjonen de var i helgen. Beboerne flyttet hjem lørdag kveld.

Annemor Skauen

Annemor Skauen forteller at de evakuerte ble tatt godt vare av politiet og kommunen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Jeg er veldig godt ivaretatt, både fra politi og kommunen, sier Annemor Skauen. Hun bor på Vallø, men er en av de 253 personene som ble evakuert fredag ettermiddag på grunn av bombefunnet.

Selv hadde hun ikke behov for å bo på hotell slik mange av de evakuerte gjorde natt til lørdag.

Hun fikk vite om bombefunnet fra hennes eksmann som sendte en tekstmelding om at han hentet datteren som var alene hjemme i huset på Vallø.

– Og da gikk jeg inn på nyhetene og sjekket, det var sånn det startet, og siden har jeg ikke vært hjemme siden i går morges, ler hun.

Så det komme

Andrè Kristoffersen

André Kristoffersen sier han ikke var overrasket.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

André Kristoffersen er også av de evakuerte. Han bodde på Oseberg Quality hotell natt til fredag sammen med sine to døtre. Men for han så kom ikke situasjonen særlig overraskende på.

– Jeg var jo forberedt på det egentlig når de begynte å grave der ute, for jeg kjenner jo til historien, sier han.

Han forteller at han fredag hadde sittet på samme fly med en i Forsvaret som skulle ned og håndtere bomben. Men til tross for at han var forberedt på at dette kunne skje en eller annen gang, måtte han likevel forandre litt på helgeplanene.

– Noe måtte forandres litt på, men vi får bare ta det som det kommer, sier han.

Tar det med ro

Frank Gran

Frank Gran er leder for ordensseksjonen i Tønsberg.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Leder for ordensseksjonen i Tønsberg, Frank Gran, holdt informasjonsmøte på Oseberg Quality hotell lørdag formiddag. Her ble de evakuerte informert om hvordan detoneringen skulle foregå og hva Forsvaret holdt på med der og da.

Han informerte også om at i verste fall kunne noen vindusruter knuse siden denne flybomben fra 2. verdenskrig sannsynligvis var ganske kraftig.

Dette tok både Kristoffersen og Skauen med slående ro.

– Det som er igjen der nede for mitt vedkommende, er ting. Vi er i sikkerhet og det er ikke noe fare for oss, sier Skauen, og legger til at ting kan erstattes.

Kristoffersen er sikker på at hvis noen ruter skal knuse, så er det i hans bolig.

– Ja, jeg bor jo nærmest, men det er ikke så veldig farlig, ler han og håper at han i så fall får det igjen på forsikringa.