NRK Meny
Normal

– En positiv blå vind

Høyre, Frp og KrF ligger an til å beholde makten i Tønsberg. Det viser en ny meningsmåling gjort for Tønsbergs Blad. Største parti er likevel Arbeiderpartiet på 32,2 prosent mens Høyre får 25,9 prosent.

Bent Moldvær

POSITIV: Bent Molvær er positiv få dager før valget etter å ha sett den ferskeste meningsmålingen som sikrer blått flertall i Tønsberg.

Foto: Per Foss / NRK

Valglogo

Til sammen får de tre partiene 20 av 39 mandater. Høyre mister fire, men Frp går kraftig frem og får hele tre mandater til med sine 16,7 prosent.

Petter Berg

FLERTALL: Tønsbergordfører Petter Berg (H) skulle gjerne sett bedre tall for Høyre, men er glad for at de sammen med Frp og KrF har et klart flertall.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Vi har hatt andre målinger som har vist bedre tall for oss, men totalt sett viser denne målingen for første gang at de tre posisjonspartiene har et klart flertall i bystyret, sier ordfører i Tønsberg Petter Berg (H) til NRK.

Han mener det er et uttrykk for tillit til det styrende regime i Tønsberg, som han selv sier har vært gjennom en ganske tøff fireårsperiode.

Frp er fornøyd

Frps Bent Molvær mener det er inspirerende at Frp nå ligger an til å få hele sju mandater, som betyr tre flere enn i dag.

– Vi ser på denne meningsmålingen at det er en trend at folket også mener at Fremskrittspartiet skal ha sin gode plass i Tønsberg bystyre, sier Bent Molvær.

Sitter det fremdeles et blått styre i Tønsberg etter valget på mandag?

– Slik det ser ut nå virker det som det er en blå positiv vind, men vi kan ikke si noe helt sikkert før vi har valgets resultat mandag kveld, sier Molvær.

MDG gjør det bra i hele fylket

Miljøpartiet De Grønne (MDG) kan få to mandater i kommunestyret i Tønsberg, viser den ferske meningsmålingen. Og også i andre kommuner gjør partiet det bra.

Talskvinne, Stine-Marie Antun, sier de regner med å få folk inn i kommunestyrene mange steder i fylket.

– Vi kommer til få reell innflytelse i hele Vestfold etter valget, så det må folk forberede seg på, sier Antun.