Bitter nakenkrangel

En bitter personstrid preger naturistmiljøet i Vestfold. To ekskluderte medlemmer i Vestviken naturistforening ber nå Larvik kommune avslutte samarbeidet om naturistcampingen på Roppestad i Farris.

Naturiststrid

Leder i Vestviken naturistforening, Tore S. Gjertsen mener at naturistcampingen på Roppestad nord skal forbeholdes medlemmene. Det reagerer tidligere medlemmer på, og har klaget til Larvik kommune som er grunneier.

Foto: Rune Jensen / NRK

To personer som tidligere har hatt sentrale verv i Vestviken naturistforening er ekskludert. Det innebærer at de ikke lenger får overnatte i campingvogn eller bobil på naturistenes fristrand på Roppestad i Farris.

Det finner de ekskluderte seg ikke i. Nå har de klaget til Larvik kommune med henvisning til friluftsloven.

Gradvis utvikling

Etter at Roppestad i Farrisbygda ble kommunalt friområde på begynnelsen av 1970-tallet, har naturistene, eller nakenbaderne som det ble kalt den gangen, gradvis fått lov til å ha sin egen campingplass nord på Roppestad.

I dag forvalter Vestviken naturistforening hele området på oppdrag fra Larvik kommune.

I sør har alle tilgang, men i nord får bare personer som er medlem av foreninger tilknyttet det nasjonale og internasjonale naturistforbundet lov til å campe med vogn eller bobil.

Kun for medlemmer

Roppestad nord

For å campe med vogn eller bobil bak denne sperringen må du være medlem av det nasjonale eller internasjonale naturistforbundet.

Foto: Rune Jensen / NRK

Det forklarer leder i Vestviken naturistforening, Tore S. Gjertsen, slik.

– Det er medlemmenes penger vi bruker, vi investerer her og da blir det galt hvis ikke det skal være for medlemmene av Vestviken naturistforening. Man kan ikke bare bli irritert på et eller annet i styret, melde seg ut , starte for seg selv og bruke stedet. Det ser jeg ikke riktigheten av, sier Gjertsen til NRK.no.

De ekskluderte har nå etablert seg under navnet Telemark naturistforening. Den er ikke er tilsluttet noe overordnet forbund, og dermed har medlemmene der mistet retten til å campe med vogn og bobil nord på Roppestad.

Reagerer

Det reagerer Vegard Fredin på. Han ble ekskludert og sitter nå i styret i Telemark naturistforening.

– Vi reagerer ikke på hvordan Vestviken driver området. Det er mer dette at Larvik kommune har gitt Vestviken naturistforening tillatelse til å stenge en del av området for øvrige gjester, sier Fredin.

Vegard Fredin ber nå Larvik kommune si opp den nåværende avtalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vegard Fredin

Vegard Fredin sitter nå i styret i Telemark naturistforening etter at han ble eksludert fra Vestviken naturistforening. Han mener at Roppestad nord bør være tilgjengelig for alle, og har sendt en klage til Larvik kommune.

Foto: Rune Jensen / NRK

Til behandling

– Vi ønsker absolutt at dette skal bringes inn på politikernes bord, gjerne via planutvalget, for deretter å bli behandlet i kommunestyret, sier Fredin.

Seksjonsleder Kai Hermansen i Larvik kommunalteknikk vurderer nå saken.

– Den henvendelsen som vi har fått har vi lovet å svare på i løpet av neste uke. Da vil vi gå igjennom den, og gi et begrunnet svar, sier Hermansen.