– Det var helt uvirkelig

Da Pål Christian Jacobsen kom hjem fra trening, hadde en bilist på rømmen fra politiet kjørt rett gjennom garasjeveggen hans.

Bilen står halvveis inn i garasjen.

Det var dette synet som møtte Jacobsen mandag kveld.

Foto: Pål Christian Jacobsen/Privat

I 19.20-tiden mandag dro Pål Christian Jacobsen på trening. Kort tid etter forsøkte familien hans å få tak i ham på telefonen for å fortelle hva som hadde skjedd.

Da de ikke fikk tak i han, dukket svigermoren hans opp på treningssenteret for å hente ham.

Pål Christian Jacobsen med solbriller og blå t-skjorte.

Pål Christian Jacobsen tror sjåføren selv må ha blitt skadd i sammenstøtet med garasjeveggen.

Foto: Privat

– Det første jeg tenkte da jeg hørte om dette, var at noen hadde mistet kontrollen og kjørt inn i den andre enden av garasjen. Men da jeg kom hjem så jeg masse politi, og bilen stod halvveis inn i garasjen min. Jeg trodde nesten ikke det jeg så. Det var helt uvirkelig. Du tenker ikke at slikt skal skje deg, det er sånt du ser på tv, sier Jacobsen til NRK.no.

– Hoppet 7-8 meter

Det var etter en trusselepisode et annet sted i Sandefjord at politiet i Vestfold forsøkte å stanse bilisten, men han stakk av og politiet fulgte etter.

Kjøreturen endte i Jacobsens garasjevegg og politiet lette videre etter sjåføren, uten hell.

– Det er vanskelig å forstå hvordan han har klart dette. Han må ha kjørt altfor fort. Han klarte ikke svingen på veien over, kjørte ut på et jorde og hoppet 7–8 meter rett inn i garasjeveggen min. Det hadde smelt ganske kraftig, sier Jacobsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Garasjeveggen er ødelagt etter at bilen kjørte gjennom den.

Politiet leter etter en navngitt mann som de mistenker kjørte bilen.

Foto: Geir Eriksen

Store skader

En takstmann har i dag sett på de materielle skadene og anslår foreløpig at det er snakk om skader for rundt 100 000 kroner, forteller Jacobsen.

– Det ser ut som om noen har sluppet en bombe inni garasjen min. Hadde han truffet garasjen en halv meter lenger til høyre, hadde han tatt bæringen på garasjen og da hadde den falt sammen, sier han.

Jacobsen bor sammen med kona si og deres 17 år gamle sønn i huset som ligger rundt ti meter unna garasjen. Han forteller at veien mannen først kjørte på er mye brukt om kveldene, og han er glad for at ingen ble påkjørt og drept.

– Vi hadde garasjefest for et par uker siden, og hadde dette skjedd da, hadde det ikke gått så bra, sier han.

Krimsjefen i Sandefjord, Merete Torp Nilsen, ønsker ikke å kommentere trusselepisoden i forkant av utforkjøringen annet enn at de antar at det var en alvorlig trusselsituasjon, men opplyser til NRK.no at politiet foretar avhør av vitner for å få flere svar på hva som har skjedd.

Politiet mener å vite hvem bilisten er, og leter fortsatt etter ham tirsdag ettermiddag.