NRK Meny
Normal

Her går bestemor bananas

Bestemor Anne Johanne Karlsen (68) går bananas idet Petter Northug går inn til gull.

Heier på Northug

Anne Johanne Karlsen mistet stemmen etter femmila.

– Hun har alltid vært sånn, om det er ski, håndball eller Tour de France vi ser på. Bestefar blir jo så sliten av det. Og flau, sier Renate Karlsen og ler.

Søndag var hun hos bestemor og bestefar i Stavern for å se femmila. Noen blir litt mer ivrige enn andre idet Northug går inn til gull, og bestemor Anne Johanne Karlsen er en av dem.

– Endelig fikk jeg filmet det. Da jeg var liten ville jeg ikke ha henne med på fotballkamp fordi hun tok så veldig av, men nå er det bare gøy, sier Renate, som har lagt ut videoen på Facebook.

Engasjert bestemor

– Det kommer helt spontant. Jeg har alltid vært sånn. Jeg synes det er veldig morsomt og blir veldig engasjert, og så blir jeg kanskje litt tullete noen ganger, sier Anne Johanne Karlsen, og legger til:

– Det morsomste er jo å se på barneidrett, men Petter er jo som en unge, så da er det greit. Og det rennet var jo helt sykt spennende.

Bestefar forsøker å roe henne ned, men til ingen nytte.

– Jeg hører ingen når jeg er i den modusen der. Jeg har hatt lungebetennelse i lengre tid, men heller ikke det stanset meg.

Sett av 115 000

I skrivende stund har klippet blitt sett av over 115 000 mennesker.

– Det er litt sykt. Da de ungene spurte meg om å få legge det ut tenkte jeg at det var til deres venner, sånn 10–15 stykker. Men nå er det jo så mange at det er helt utrolig, sier Karlsen.