NRK Meny
Normal

Blir fylkets beredskapssenter

Oslofjord Convention Center på Brunstad i Stokke blir evakuerings- og pårørendesenter for Vestfold.

Det er mange mindre små hytter på Brunstad.

Om det skjer en katastrofe, kan flere tusen mennesker huses på Brunstad.

Foto: Hans Petter Reppe

Fylkesmannen har inngått en avtale med Oslofjord om at opp til 4 000 mennesker kan oppholde seg på stedet dersom det skjer en katastrofehendelse.

Oslofjord må stille lokaler til disposisjon innen to timer etter at politiet eller Fylkesmannen har meldt inn behovet.

– Avtalen vi inngår gjør at de er forberedt dersom ulykken er ute og vi må innkvartere et større antall mennesker – et større antall enn det kommunene kan ivareta selv gjennom sine lokale avtaler, sier fylkesberedskapssjef Jan Helge Kaiser, og legger til:

– Nå har vi et anlegg som sikrer mottak av opp til 4 000 mennesker. Jeg håper imidlertid vi aldri får behov for det.

De har hatt befaring på stedet, og Kaiser mener det er godt egnet.

– Man har spisemuligheter og mulighet for nødstrøm. Ved kulde, ekstremvær eller strømutfall, kan både varme og lys produseres lokalt på anlegget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ole Georg Nilsen står foran nødaggregatet.

Ole Georg Nilsen i Oslofjord Convention Center opplyser at de ikke tjener penger på avtalen med Fylkesmannen, men håper folk vil se på deres ja til dette som noe positivt. (her står han foran nødstrømsanlegget på Brunstad)

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Viktig å ta vårt samfunnsansvar

Ole Georg Nilsen, markedssjef i Oslofjord Convention Center, forklarer hvorfor de sa ja til avtalen med Fylkesmannen.

– Vi er en stor aktør her i Vestfold, og det er viktig for oss å ta et samfunnsansvar i denne sammenhengen. Vi har kanskje det best egnede stedet for dette.

– Vi vet ikke hva som vil skje i fremtiden og da er det veldig viktig at vi har et slikt sted man kan benytte til evakuering, fortsetter han.

– Om sommeren er stedet preget av mennesker fra Smiths Venner, og hva skjer dersom det skjer en katastrofe midt under sommerstevnet?

– Det er selvfølgelig litt hypotetisk, men jeg tror at når det skjer en ulykke, en katastrofe, så er det en unntakstilstand. Da vil det også betraktes som en unntakstilstand og vi vil helt sikkert ha en god dialog med kundene som er her da, også Smiths Venner, sier Nilsen.