NRK Meny
Normal

Ber om selfies med væpnet politi

Politiet har blitt oppsøkt av flere nysgjerrige innbyggere de siste dagene.

Væpnet politi i Oslo.

Politiet over hele landet bevæpnet seg torsdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siden terrortrusselen mot Norge ble kjent torsdag, har politiberedskapen vært hevet over hele landet. Det har betydd blant annet mer synlig væpnet politi i distriktene.

Søndag sa PST-sjef Benedikte Bjørnland at terrortrusselen er noe redusert, men at situasjonen fortsatt er uavklart. Og politidirektør Odd Reidar Humlegård la til at det høye beredskapsnivået opprettholdes også mandag.

Politimesteren i Vestfold, Rune B. Hansen, beskriver helgen som intensiv, med en betydelig mengde ekstra styrker på jobb – noe også publikum merker.

– Oppleves betryggende

Rune B. Hansen

Politimester i Vestfold, Rune B. Hansen, sier flere av mannskapene har måttet endre ferieplanene sine på grunn av trusselsituasjonen.

Foto: Politiet / Foto

– Vi har foretatt en nøyere sjekk av noen reisende på Torp blant annet. Vi får stor forståelse fra publikum for det vi gjør. Det kommer mange godord med på veien også, kan Hansen fortelle.

– Hvordan opplever publikum det å se bevæpnet politi?

– Kombinert med den trusselvurderingen det ble gjort rede for fra PST-sjefen og politidirektøren, så tror jeg de aller fleste oppfatter det som veldig betryggende.

Politimannskapene opplever ofte at folk er nysgjerrige, og flere kommer bort for å stille dem spørsmål om situasjonen.

– Det er bare hyggelig og nyttig, så lenge det ikke går utover oppmerksomheten til mannskapene. Men vi har sagt nei når noen vil ta selfies med mannskaper med maskinpistol. Vi er mer alvorlig enn det, sier Hansen.

Nytt møte med politidirektøren

Mandag opplyser politimesteren at de vil opprettholde den samme beredskapen i ett døgn av gangen.

– Klokken 12.00 i morgen (tirsdag) skal vi ha et nytt telefonmøte med politidirektøren. Da får vi redegjort for eventuelle endringer i trusselvurderingen, så vil man ta en forløpende vurdering, sier politimesteren.

Han tror grensekontrollen vil bli opprettholdt på det nivået det er på nå, en stund fremover, men også det avhenger av informasjon fra PST.

Les også: