Ber om ekstra sikkerhet

Advokat Mette Yvonne Larsen ønsker ekstra sikkerhet i rettssaken der fem søsken krever 25 millioner kroner i erstatning av Sandefjord kommune for tapt barndom.

Mette Yvonne Larsen

EKSTRA SIKKERHET: Barnas advokat Mette Yvonne Larsen vil at noen skal ivareta situasjonen hvis det blir ubehagelig for noen av partene.

Foto: Anders Brekke / NRK

Søskenflokken har stevnet Sandefjord kommune fordi de mener barnevernet unnlot å handle etter mange år med omsorgssvikt. Søsknene hevder de ble utsatt for vold av faren sin, noe faren bestrider.

Rettssaken i Sandefjord tingrett startet for en uke siden, og fortsetter denne uka.

Føler utrygghet

Mandag skal faren vitne for Sandefjord kommune. I den forbindelse vil søsknenes advokat Mette Yvonne Larsen at sikkerheten i rettssalen skal styrkes.

– Vi har begjært besøksforbud for faren overfor barna. Det er fordi de generelt føler det utrygt når denne saken pågår. Som en følge av det, har vi bedt retten om å passe på sikkerheten mandag, sier Larsen.

– Hva innebærer det?

– Det innebærer at vi vil at noen skal ivareta sikkerheten hvis det blir ubehagelig eller vanskelig for noen av partene, svarer hun.

Opptatt av sikkerhet

Sorenskriver i Sandefjord tingrett, Knut Rønning, forsikrer at sikkerheten vil bli ivaretatt, men vil ikke gå i detaljer.

– Som i alle andre saker, så vurderer vi sikkerhetstiltak. I de fleste saker er det helt unødvendig. Det er en del av sikkerheten ikke å fortelle hva slags sikkerhetstiltak vi har, sier Knut Rønning.

Han sier at han er opptatt av at det skal være trygt å være i tinghuset, og at de samarbeider med politiet.

– Slik at man kan konsentrere seg om rettssaken og ikke ytre ting, sier Rønning.

Kan utebli fra retten

Mette Yvonne Larsen antyder at noen av barna vurderer å utebli fra retten når faren skal vitne.

– Jeg tror det er et alternativ for en eller flere av dem. Vi har ikke avklart det endelig. Det kommer an på om de blir sikret og føler seg trygge. Da tror jeg nok de eldste vil være til stede for å høre det faren har å si, sier Mette Yvonne Larsen.