Politiet ber foreldre om å være på vakt

En mann skal ha tilbudt barn godteri på Træleborg.

Målfrid Høivik.
Foto: Henrik Bøe / NRK

Foreldre møtte stasjonssjef Målfrid Høivik på Træleborg skole mandag. Årsaken til møtet er at barn har blitt lokket med godteri av en mann.

– Bakgrunnen for gårsdagens møte på Træleborg skole er at barn i seks og syv års alderen har opplevd å bli kontaktet av en voksen mann siste uke. Mannen skal ha tilbudt barna godteri, og ved det ene tilfellet bedt et av barna med seg. Ingen av barna har fulgt med mannen, sier stasjonssjef ved Tønsberg politistasjon Målfrid Høivik.

Hun understreker at dette er langt fra en straffbar handling.

En konstant frykt

Det var i forrige uke at en mann skal ha tilnærmet seg barna. Høivik forteller at beskrivelsene politiet har fått om gjerningmannen er upresise.

– Flere foreldre på Træleborg er bekymret og vi tar alle slike henvendelser svært alvorlig. Vi har formidlet til foreldrene ar vi tar reaksjonene deres på alvor, og at vi har sjekket ut hva som ligger i de konkrete hendelsene. Det har så langt vi nå kjenner til ikke skjedd noe straffbart.

Lek som normalt

Stasjonssjefen og politiet har oppfordret foreldrene til å være oppmerksomme, men ikke nekte barna lek på utearealene.

– Vi oppfordrer til så god sosial kontroll som mulig i de miljøer der barn ferdes og at både barn og voksne bør være oppmerksomme på det de opplever som avvik fra normal atferd. Barna oppfordres til å leke ute som normalt.

– Vi opplevde at foreldrene synes det er positivt at vi er til stede og at vi tar deres henvendelser alvorlig. Det er likevel en frykt vi ikke kan fjerne fullsteding.