Ber Erna om bokseråd

NM-arrangørene mener Norges bokselover er farlig for framtida til idretten. Statsministeren er nå bedt om å ta affære. – Få bort hjelmen!

Jensen

Regjeringspartnerne var tidlig ute med å varsle en oppmykning av bokselovene etter at de vant valget.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Vi har ikke mye håp om å få til en nødvendig endring før NM skal gå til våren, sier Per Christian Hestnæs til NRK.no.

Han er formann i Tønsberg-Kameratene (TK), klubben som skal arrangere bokse-NM i mars 2014. Lovverket rundt boksesporten er i dag på kollisjonskurs med internasjonale regler. Norges Idrettsforbund har tidligere avvist en endring av knockoutloven.

Til øverste hold

Nå har arrangørklubben bedt statsminister Solberg om råd.

Per Christian Hestnæs håper på gull

Arrangøren håper at bokse-NM kan gjennomføres uten hjelm. Hvis ikke kan det bli aktuelt å avlyse mesterskapet, sier Hestnæs.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

– Jeg sendte et brev til statsministerens kontor (SMK), der jeg gir Erna Solberg en utfordring. Så har jeg fått i svar at henvendelsen er sendt videre til Kulturdepartementet.

Gjennom statssekretær Knut Olav Åmås har sistnevnte departement vært klare på at det er umulig å rekke en lovendring for det forestående norgesmesterskapet.

Det er i tillegg lite TK kan gjøre på veien videre.

– Som klubb har vi liten påvirkningskraft på nåværende tidspunkt, men Norges Bokseforbund jobber intenst med dette. Vi får beskjed med en gang det skjer noe nytt, forteller Hestnæs.

Håper regjeringen tar grep

Klubbformannen er forventningsfull overfor Høyre/Frp-regjeringen.

– De har sagt at Cecilia Brækhus skal få lov til å bokse i Norge. Nå håper jeg at de kan si når de vil endre lovene for norsk boksing, sier Hestnæs.

Fra Regjeringskvartalet

Uansett minister er det regjeringens øverste ledere som nå blir bedt om hjelp av NM-arrangørene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX