NRK Meny
Normal

Ber drapstiltalt svoger tilstå

Broren til den drepte Nøtterøy-kvinnen, er skuffet over at  svogeren ikke har tilstått. I dag fortsetter rettsaken mot 44-åringen.

Rettsaken etter Nøtterøy-drapet i november 2005, dag 1
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Den dreptes foreldre og bror var tilstede i rettssalen da saken mot 44-åringen startet mandag.

Nøtterøy-mannen er tiltalt for forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, etter å  ha drept og gravd ned kona si, natt til 9. november i fjor.

- Er skuffa

Etter å ha vært tilstede i salen under rettssakens første dag, sier avdødes bror Anders Kristian Kjær jr. at familien er skuffa over at søsterens ektemann ikke har tilstått.

- Det var vanskelig å være her, samtidig som vi var spent på hva han ville si og hva han ville innrømme. Vi er litt skuffa over at han ikke la korta på bordet og innrømte alt og huska alt.

Broren stoler ikke på svogerens historie om at han ikke husker.

- Vi tror han husker mer enn han sier. Men det er hva vi tror, han sier jo noe annet, sier Kjær..

 -Hvor viktig er det for deg å være her?

 - Jeg vil gjerne høre hva min svoger har å si til sitt forsvar. Men det viktigste for meg var å høre om han ville tilstå.

Ba om unnskyldning 

Flere ganger under sin forklaring på rettssakens første dag, begynte den tiltalte ektemannen å gråte. Før han startet sin forklaring, snudde han seg mot publikum, deriblant konas foreldre og bror, og ba om unnskyldning.

- Svigermor og svigerfar; dere vet hvor glad jeg var i henne. Jeg elsket henne over alt på jord og ville aldri gjøre henne noe vondt, sa tiltalte gråtende.

Politiets beviser

Når rettssaken starter med aktors vitner tirsdag formiddag, er det politiets beviser som står sentralt.

Arnfinn Hval
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Blant vitnene aktor har kalt er den døde 41-åringes søster, hennes far og en arbeidskollega. Også en av politiets åstedsgranskere skal forklare seg.

Det politiet mener er drapsvåpenet, en hammer, skal legges frem som bevis i retten i dag. I tillegg legger aktor frem et omfattende bildemateriale, blant annet bilder fra åstedet og fra der liket ble funnet, ved Tønsberg skytebane.

Onsdag skal tiltaltes forsvarer, Arild Holden, kalle sine vitner. Denne vitnelista er foreløpig ikke kjent, men det er knyttet spenning til hvilke vitner han har kalt.