NRK Meny
Normal

Belag deg på kø her

Grindstukrysset på Nøtterøy skal forbedres og deler av veibanen stenges i tre til fire uker.

Grindstukrysset

Statens vegvesen stenger av en fil i Grindstukrysset.

Foto: Lina Gaganis / NRK

Tirsdag stenges deler av sørgående fil på Kirkeveien ved Grindstukrysset. Det skal monteres et helt nytt lysanlegg i krysset og fire steinbelagte øyer skal bygges.

– Det gamle lysanlegget er nå koblet ut og det vil være manuell dirigering på stedet, sier Finn Skåntorp Johnsen som er byggeleder for strekningen.

Han anslår at arbeidet vil være ferdig i løpet av tre til fire uker.

Fotgjengere prioriteres

Johnsen sier bilistene må smøre seg med tålmodighet de kommende ukene og at det vil bli verre før det kan bli bedre.

– Det er mange myke fotgjengere som ferdes i dette område, både eldre fra eldresenteret og skolever. For å øke sikkerheten i denne perioden, kommer vi til å prioritere fotgjengerne fremfor bilistene, sier Johnsen.

Det er leid inn flere navigatører fra Securitas som skal ta seg av dirigeringen og som skal sørge for at barn og eldre kommer seg trygt gjennom krysset.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kø kirkeveien Teie

Nøtterøy kommune legger ny kabel ved Teie veidele. Her er det også endret kjøremønster, noe som kan føre til mer kø enn normalt.

Foto: Lina Gaganis / NRK

Åpnes i rushtiden

Johnsen legger imidlertid til at det ikke grunn til fortvilelse, for strekningen åpnes i rushtiden.

– Mellom klokken syv og klokken ni om morgenen og mellom tre og fem på ettermiddagen vil vi åpne begge filer slik at trafikken kan gå så normalt som mulig. Vi forsøker å finne gode løsninger, selv om det betyr at arbeidet vårt tar litt lengre tid.

Ellers forsikrer han om at store deler av arbeidet vil være fullført til 17. mai og han lover at skolekorpset ikke vil møte på hindringer på grunn av veiarbeidet.

Laster kart, vennligst vent...