Bekymret for trafikksikkerheten

Statens vegvesen frykter at bilister blir blendet av et reklameskilt i Tønsberg.

Reklameskilt lyser sterkt i Tønsberg

Reklameskiltet lyser kraftig opp på mørke vinterdager.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi opplever at dette bidrar til å ta oppmerksomhet fra bilistene, sier seksjonsleder i Statens vegvesen Vestfold, Rune Sundmark.

Han snakker om en 15 kvadratmeter stor LED-skjerm med reklame som er plassert ut mot veien på Kilen i Tønsberg. Skiltet er godkjent, men vegvesenet mener lysstyrken er for høy.

Seksjonsleder i Statens vegvesen Vestfold, Rune Sundmark

Seksjonsleder i Statens vegvesen Vestfold, Rune Sundmark, mener lysstyrken er for høy.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Lyset er veldig kraftig. Det er svært dominerende i synsbildet, og vi frykter at det tar trafikanters oppmerksomhet bort fra veien.

– Justerer ned lysstyrken

Selskapet Digital Boards står bak lysskiltet, som har vært plassert på Kilen i snart ett år. Daglig leder Fredrik Ryen Hauge sier selskapet nå vil gå i dialog med vegvesenet.

– Vi har ikke hørt at dette har vært et problem, men vil justere lysstyrken ned dersom vegvesenet ønsker at vi skal gjøre det, sier Hauge.

Digital Boards reklameskilt i Tønsberg

Selskapet Digital Boards sier de vil skru ned lysstyrken dersom vegvesenet ønsker det.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Vi ønsker at folk skal få med seg budskapet som står på skjermen, så det er ikke i vår interesse at den er blendende.

Mange vilkår

Det er knyttet en rekke vilkår til godkjenningen av reklameskiltet, og det er Tønsberg kommunes ansvar å følge med på at skiltet ikke bryter vilkårene.

Sundmark sier vegvesenet også kommer til å ta kontakt med kommunen. Fagleder i byggesaksavdelingen i Tønsberg kommune, Dorthe Dohrn Ellefsen, sier hun vil sjekke opp om lysstyrken som anvendes er sterkere enn den som er godkjent.