NRK Meny
Normal

Bekymret for situasjonen ved fødeavdelingen

Kommunejordmødre er bekymret for at fødende kvinner ikke får god nok oppfølging ved Sykehuset i Vestfold. Nå skal rutinene gjennomgås.

Skiltet ved inngangen til sykehuset i Tønsberg.

TRAVELT: Kommunejordmødrene er blant annet bekymret for at kvinner ikke får god nok oppfølging like etter fødsler.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

I et brev til Fylkesmannen skriver kommunejordmødrene at de har fått konkrete klager fra pasienter ved fødeavdelingen.

Klagene går ut på at kvinner ikke får nok hjelp til amming og at pasienter forlater sykehuset tidligere enn de egentlig ønsker, fordi de ikke får familierom.

– Både vi og fødeavdelingen har som mål at alle kvinner skal oppleve trygghet i hele prosessen. Derfor tenker vi at når vi treffer noen som ikke er helt fornøyde, er det viktig at vi gir tilbakemelding, sier jordmor i Horten kommune, Kristin Forsberg.

Kommunejordmødrene ber nå sykehuset om å gjennomgå sine rutiner når det kommer til bemanning og oppfølging i forbindelse med fødsler.

– Noen opplever at personalet på avdelingen er veldig travle, og ikke har tid til å gi den oppfølgingen kvinnene forventer. Det er også noen tilfeller der det har vært lite oppfølging like etter fødselen, forklarer Forsberg.

– Trygt å føde i Vestfold

Irene Jensen, seksjonsleder for fødeavdelingen ved Sykehuset i Vestfold, er kjent med innholdet i brevet som er sendt til Fylkesmannen.

– Vi tar dette på alvor. Nå går vi gjennom våre rutiner for å se om det er noe hold i det de skriver.

Irene Jensen

– GODE RUTINER: Seksjonsleder Irene Jensen sier hun tar bekymringene på alvor, men at rutinene ved fødeavdelingen er gode.

Foto: Edin Babic / NRK

– Kvinnene i Vestfold skal oppleve at det trygt å føde her. Det er det også, fortsetter Jensen.

Hun mener likevel at det alltid er en risiko for travle dager eller perioder ved en fødeavdeling.

– At kvinner føder på døgn der det er dobbelt så mange fødsler som ellers, kan vi ikke unngå. Vi måles nasjonalt og har statistisk gode tall på det vi gjør. Men en travelhet, der jeg som jordmor og kvinnene som føder, må forholde seg til flere, vil man nok alltid møte.