NRK Meny
Normal

Båtforening går rettens vei

Båtforening går til rettsak mot kommune dersom de ikke får beholde båtplasser.

Gamlebrua båtforening er villig til å gå rettens vei mot Nøtterøy kommune for å sikre båtplassene sine. Foreningen har båtplassene sine i tilknytning til den gamle Føynlandsbrua. Førstkommende torsdag skal saken behandles politisk, og leder i båtforeningen Hans Petter Sundby mener det er kommunens skyld at konflikten har oppstått.

Hans Petter Sundby
Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Konflikt i fire år

- De vil gjerne fjerne våre båtplasser, som vi har hatt nå i over hundre år, og denne saken har versert i fire år, sier Sundby

Det er åtte båtplasser på begge sider av den gamle Føynlandsbrua mellom Nøtterøy og Føynland striden står om. Sundby mener det har gått prestisje fra administrasjonen i Nøtterøy kommunes side, i saken som skal behandles i hovedutvalg for miljøvern og kommunalteknikk førstkommende torsdag.

Misunnelse

- Jeg synes det er vrient, dette tror jeg går på misunnelse, sier Sundby.

I saken politikerne skal vurdere på torsdag legger båtforeningen frem et forslag, men dette fråråder rådmannen at realitetsbehandles.

- Vi har nå skissert en løsning med å etablere flytebrygger på Lahellesida, der det blir plass til fem båter. Og for oss på østsida har vi da foreslått å beholde de plassene som vi har i dag, sier lederen av båtforeningen.

Skjærgården mellom Nøtterøy og Tjøme
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix