NRK Meny
Normal

Barnevernet frir til hundeeiere

Barnevernet sliter med å skaffe nok fosterhjem og tar utradisjonelle grep i bruk. Nå ber de hundeeiere vurdere å bli fosterforeldre.

Plakat fra Bufetat om fosterhjem

Slik ser plakatene ut, som Bufetat nå har hengt opp rundt om i Vestfold og Buskerud.

Foto: Bufetat

Behovet for fosterhjem her i landet øker år for år . Bare i Buskerud og Vestfold står nå omkring 100 barn på denne ventelista.

Les også: Mangler fosterhjem

Les også: Stor mangel på fosterhjem

Utradisjonelle grep

I denne brutale virkeligheten tar altså Bufetat i Buskerud og Vestfold utradisjonelle grep i bruk for å nå fram til potensielle fosterforeldre.

– Veldig mange av dem som er eller vil bli fosterforeldre har dyr i huset, som hund eller katt, sier leder for Bufetat regional fosterhjemstjeneste Buskerud og Vestfold, Maria Kiraly.

De har derfor hengt opp plakater der hundeeiere ferdes, med påskriften «Det finnes barn og unge som trenger nye omsorgspersoner. Det er gode erfaringer på bruk av fosterhjem med hund. Kan du dele av din tid?»

- Hundeeiere har stort hjerte

Maria Kiraly

Maria Kiraly er leder for Bufetat regional fosterhjemstjeneste Buskerud og Vestfold

Foto: Bufetat

Hun forteller at de har hengt opp plakater med påskriften «Vil du bli fosterhjem?» på søppelkasser for hundeposer både i Tønsberg, Sande, Drammen og Lier.

– Vi tenker at familier med dyr i huset har et stort hjerte. De er gode på omsorg, de har ofte god plass, og det er liv og røre i familien. Det ser vi at det er godt for barn å vokse opp i.

Mange henvendelser

– Hvordan har responsen vært på plakatene?

– Jeg synes det ser ut som at vi får bra respons på utspill om behovet for fosterhjem, og særlig på kampanjen med hundeposer, sier Kiraly.

– Vi har fått mange henvendelser etter at plakatene ble hengt opp, avslutter hun.