NRK Meny
Normal

Ba om full frifinnelse

Gjenoppliving er årsak til hodeskadene, mener forsvareren.

Gravsted
Foto: NRK / NRK

- Hodeskadene åtteåringen hadde, ble påført da stefar forsøkte å foreta gjenopplivning av gutten, sa forsvarer Brynjar Meling under sin prosedyre i dag.

På bakgrunn av dette ba Meling om full frifinnelse for sin klient.

Les også: - Vurder stefarens troverdighet

- Underlig oppførsel

De sakkyndige har fastslått at skadene ble påført fra minutter til inntil et døgn før gutten døde, og Meling mener dette styrker stefars forklaring.

Naboen hørte samme kveld åtteåringen døde et dunk bak veggen og Meling sa dette samsvarer i tid med da stefaren foretok gjenopplivning.

- Dette er det eneste som er bevist og dette styrker tiltaltes forklaring, sa han.

Meling sa også at stefarens underlig oppførsel på sykehuset kom av at han var redd for skadene han kunne ha påført gutten under gjenopplivningsforsøket.

Saken henlagt flere ganger

Meling sa under sin prosedyre at saken var henlagt flere ganger av statsadvokaten som intet straffbart forhold og at saken også var foreslått henlagt flere ganger. Det var riksadvokaten som krevde ytterligere etterforskning i saken og som tilslutt beordret tiltale mot stefaren.

- Dette er en sak med mye følelser, sa Meling og formante juryen om å se bort fra tårer og forklaringer i etterpåklokskapens lys.

- Forurenset av medieomtale

Meling mente bevisbildet var forurenset av all medieomtalen og påpakte at ingen hadde sett eller hørt om at stefaren hadde skadet gutten.

- De har ikke forsøkt å skjule skadene, men tatt med gutten til lege og sykehus, sa forsvareren som ba juryen legge vekt på at guttens mor fortsatt var gift med stefaren og hadde valgt å få et nytt barn sammen med ham.

- Hun er den som sto gutten og hendelsene nærmest og dette bør dere ta hensyn til, sa han til juryen.

Da gutten var innlagt på sykehus to uker før han døde forklarte stefar at gutten skadet seg selv.

- Dette var et forsøk på å gi en forklaring på alle skadene, sa Meling

Stefaren sier han aldri har brukt vold mot eller skadet gutten. Finnes det bevis som utelukker denne forklaring, spurte Meling juryen og ba dem svare nei på skyldspørsmålet.