NRK Meny
Normal

Larvik er reddet

Det kom frem under dagens pressekonferanse om den økonomiske situasjonen i klubben.

Bilde fra pressekonferansen.

REDDET: På pressekonferansen fredag ble det kjent at Larvik håndballklubb er sikret videre drift.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Torsdag kveld la konstituert daglig leder Harald Gaupen fram et budsjett for de andre styremedlemmene. Basert på budsjettet for 2015 ble det enstemmig vedtatt å videreføre driften i Larvik håndballklubb.

– Klubben fikk i 2014 et betydelig underskudd og har per 31.12.14 en stor negativ egenkapital. I januar og februar har det vært gjennomført ulike tiltak med målsetting at disse totalt skal medføre at Larvik håndballklubb sikres fortsatt drift. Resultatet av disse tiltakene har vært vellykket, sa Baard Hoffgaard, fungerende styreleder, på pressekonferansen.

16–18 spillere

Det kom også frem at spillerstallen vil bli mindre.

– Det blir endringer i spillerstallen, den blir mindre, men poenget er at den aldri har vært så stor som den var foran denne sesongen. Nå blir den tilbake til det som har vært normalt i Larvik håndballklubb, mellom 16 og 18 spillere, sier Tor Odvar Moen, som skal overta som hovedtrener.

Spillernes representant i styret, Gro Hammerseng-Edin, var svært lettet da NRK snakket med henne rett etter pressekonferansen.

– Det har vært veldig spennende. Jeg har fått med meg at det har sett lyst ut, men jeg har også visst at vi har vært avhengige av at styret godkjenner videre drift, så jeg holdt pusten helt til jeg hørte at alle stemte ja, sier hun.

Intervju med Gro Hammerseng-Edin etter dagens pressekonferanse.

SE VIDEO: – Det er nok en del spente jenter, sier Gro Hammerseng-Edin.

Samlet inn millioner

LHK har store økonomiske problemer. En stor sponsortabbe, feilsatsing på Jippi lekeland og dårlig økonomisk styring førte til et negativt driftsresultat på 9,76 millioner kroner i 2014.

Klubben har imidlertid hatt suksess med en innsamlingsaksjon der målet var å få inn fem millioner kroner i frisk kapital.

Bilder fra dagens pressekonferanse. Larvik får fortsette driften.

SE VIDEO: Styreleder Baard Hoffgaard orienterer