NRK Meny
Normal

Astrid (80): – Dette har vært en stor drøm

Astrid Solberg er ikke som andre 80-åringer.

Astrid Solberg i fallskjermdrakt.

HOPPET i FALLSKJERM: 80 år gamle Astrid Solberg angrer ikke på at hun hoppet. På bakken stod venner og familie og ventet på å få henne trygt ned igjen.

Foto: Privat

Astrid Solberg fra Sandefjord har alltid sagt at når hun blir 80, så skal hun hoppe i fallskjerm.

Og da hun fylte i våres, var det ingen vei tilbake.

Angrer ikke

Klokken 13.00 lørdag satte hun seg i flyet på Jarlsberg flyplass utenfor Tønsberg, klar for å hoppe ut. Vel nede på bakken igjen angret hun overhodet ikke.

– Det var helt fantastisk. Det har vært en stor drøm lenge, og det var virkelig verdt det, sier Solberg til NRK.

Har vært litt engstelig

Hun tror ønsket om å hoppe i fallskjerm kom da hun bodde i nærheten av Torp Sandefjord lufthavn. Under et stevne der for mange år siden, så hun flere fallskjermhoppere, og etter den tid har hun alltid hatt lyst til å hoppe selv.

– Jeg sa at jeg også hadde lyst til det en gang, men at det fikk bli etter at jeg hadde fylt 80. Jeg vet ikke hvorfor jeg valgte 80, men jeg sa det, så nå måtte jeg jo fullføre det, ler hun.

80-åringen fra Sandefjord har egentlig aldri vært noen spenningssøker, i alle fall ifølge henne selv, og hun har aldri hoppet i fallskjerm før.

– Jeg har vel vært litt engstelig for det, som mange andre er. Men har jeg bestemt meg for noe, så skal det skje. Og nå hadde jeg ikke noe annet valg, syns jeg selv da, sier hun med et smil.