NRK Meny
Normal

Samlet inn leker til flyktningbarn

HORTEN (NRK): Disse sjuendeklassingene har gjort en helt spesiell innsats for flyktningene som skal komme til Vestfold.

Elevene i 7. klasse ved Åsgården skole i Horten har gjort en helt spesiell innsats for flyktningene som skal komme til Vestfold.

SE VIDEO: Den siste tida har sjuendeklassingene ved Åsgården skole samlet inn leker til noen som trenger det langt mer enn dem selv.

Sjuendeklassingene ved Åsgården skole i Horten har samlet inn leker til flyktningbarna som kommer til Vestfold den neste tida. De har blant annet gitt raust av sine egne leker.

– Det var ikke vanskelig å gi bort noen av våre egne leker, vi har jo så mange. Vi bor tross alt i Norge, og har derfor ganske mye til overs. Alle i klassen hadde noen leker de ikke brukte, sier William Tolvsrød i klasse 7A.

Røde Kors i Horten skal videreformidle lekene til flyktningbarna.

– Først var det en i klassen som tenkte at vi kunne selge leker til et loppemarked for å tjene litt penger. Men så tenkte læreren litt på det, og fant ut at vi heller kunne sende lekene til flyktningene, forteller Sigmund Søvde, som også går i klasse 7A.

Engasjerte

På tirsdag ble det kjent at Utlendingsdirektoratet hadde inngått en avtale med Brunstad Conference Center i Stokke om at 1 000 flyktninger skulle innkvarteres her.

Derfor er 7. klasse på Åsgården skole svært engasjert i flyktningsituasjonen om dagen.

Emma Roberg Torbergsen

Emma Roberg Torbergsen og alle de andre i klasse 7A har gitt bort minst én av sine leker.

Foto: Philip Hofgaard/NRK

– Vi vet at de har reist veldig langt over flere hav, og at veldig mange har reist fra nesten alle tingene sine, sier Emma Roberg Torbergsen.

– Hvis det var jeg som hadde måttet flykte, ville jeg blitt veldig glad hvis jeg kom til et land som Norge og så mange hadde samlet inn leker til meg. Jeg tror flyktningene har vært gjennom veldig mye. Jeg vet at det er veldig dårlig plass i båtene de reiser med, også reiser de veldig langt, sier William Tolvsrød.

– Hjelp til

Elevene oppfordrer også andre barn og voksne i Norge til å gi noe til flyktningene.

– Alle på skolen hadde minst én leke eller ting de ikke brukte. Mange flyktninger trenger for eksempel klær eller tepper. Hvis dere har noe dere ikke bruker, er det veldig lurt å sende det til flyktningene i stedet for å kaste det, sier Johanna Schmidt Johansen.

Leker

MYE FORSKJELLIG: Noen av lekene elevene har klart å samle inn.

Foto: Philip Hofgaard/NRK