NRK Meny
Normal

Full fart i havnebassenget

Det er 13 år siden superraske båter konkurrerte i Sandefjord, nå sørger Marit Strømøy for at det skal skje igjen.

Klart for båtrace i Sandefjord

TØFFE DAMER: Racerbåtførerne Marit Strømøy sammen med 14 år gamle Live Gulbrandsen, begge er racerbåtførere og gleder seg til helgen.

Foto: Helena Rønning / NRK

Dagens grense på maks fem knop i havna i Sandefjord oppheves denne helgen, i alle fall for dem som skal være med på Sandefjord Grand Prix.

Raske båter

Det er mange i sving på brygga i Sandefjord fredag ettermiddag. En av dem er arrangør og racerbåtkjører Marit Strømøy.

– Nå er det bare få timer til alle de 30 teamene kommer inn med hver sin båt. Innen den tid skal vi få opp telt, legge bane og fikse andre småting, forteller Strømøy.

Værgudene viser seg fra sin beste side denne fredagen, og det setter arrangørene stor pris på.

– Vi gleder oss veldig, her blir det full fart med masse liv og røre, lover racerbåtføreren fra Sandefjord.

Flere lokale helter

Det skal arrangeres Norgesmesterskap og Norgescup i alle rundbaneklasser i Norge. I tillegg blir det en Formel 1 båt som skal kjøre publikum rundt på vannet.

– Ekstra gøy er det at vi har tre lokale helter på juniorteamet, nemlig Marius Strand, Live Gulbrandsen og Nikolay Holtan som skal konkurrere om en Norgescup-tittel i morgen og søndag, sier Marit Strømøy.

– Hva kan folk vente seg her i helgen?

– Vi venter mye folk. Det skal være konsert på Seilerholmen på ettermiddagen og kvelden på lørdag og så er det hvalbåtens dag her, så arrangementet passer alle aldre, lover Strømøy.

Selv skal hun kjøre 2-seterbåten som hun hevder at hun skal prøve å «skremme vannet av folk med». For Marits egen racerbåt er nemlig på vei til Kina.

Må kjøre fort

På brygga treffer NRK.no en ung og forventningsfull deltaker. Hun heter Live S. Gulbrandsen, er 14 år og kommer fra Sandefjord.

– Jeg skal kjøre en båt med 15 hestekrefter, forteller Gulbrandsen.

– Hvorfor har du valgt denne hobbyen?

– Jeg vil følge fotsporene til faren min, han kjørte racerbåt da han var yngre. I tillegg til at Marit Strømøy gjør det og at det er veldig gøy, legger 14-åringen til.

Gulbrandsen satser på at høy fart, båt og motor på stell og dyp konsentrasjon skal lede henne til seier.