NRK Meny
Normal

Arrangerer NM i golf på Borre

I dag braker det løs på Borre golfbane med 120 av landets kvinnelige- og mannlige elitespillere.

Golfklubben på Borre

GLEDER SEG: Det ligger an til å bli en flott helg for både NM og åpen dag på Borre golfbane i Horten. Her er sponsor Henrik Spørch og leder av golfklubben Lars Erik Mehlen på plass på banen.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

Henrik Spørch og Lars Erik Mehlen kan puste lettet opp når de står opp torsdag morgen. For etter at det kom noen skikkelig regnskyll over Vestfold onsdag så skinner sola igjen over Borre golfbane.

Samler Norgeseliten

Hele 120 av Norges beste golfspillere i dame- og herreklassen inntar banen i dag for å vise hva de er gode for.

–87 herrer og 33 damer kommer hit. Heldigvis er banen spillbar, selv om det fremdeles ligger vann på banen og i bunkerne, sier leder av Borre golfklubb, Lars Erik Mehlen.

Han legger til at vanndammene trolig vil tørke og at han regner med at det blir utmerkede forhold for spillerne.

– De spiller først to dager sammen, så blir det en såkalt «cut» med 80 spillere som på lørdag og søndag, deretter kåres Norgesmesterne i kvinne- og herreklassen på søndag.

Åpent for alle

Selv om mannfolka sier seg godt fornøyde med været så minner sponsor Henrik om at golf tross alt er en utendørsidrett hvor man må regne med litt nedbør en gang iblant.

Hvordan været blir den kommende helgen får tiden vise, men én ting er sikkert og det er at banen vil være åpen for alle som vil besøke den.

– Vi arrangerer åpen dag med flere aktiviteter, premier og gratis is til alle barn. I tillegg kan folk få prøve seg på golf hvis de ønsker det, forteller Spørch.

Han avviser at golf er vanskelig å lære seg, og mener alle kan få et godt utbytte av å spille.

– Golf er moro, det er sunt og du møter mange folk. Du får muligheten til å reise med venner og andre grupper, sier han.

Håpet er at flest mulig av lokalbefolkningen tar seg en tur.