Slik blir 17. mai-feiringen i storbyen

Norske korps drar til London for å sørge for 17. mai-stemning i storbyen.

May 17th celebrations in Soutwark Park May 17th celebrations in Soutwark Park

Det er en tradisjon å markere nasjonaldagen i Southwark park i London.

Foto: Rune Bakken

I over et halvt år har Finn Kåre Sivertsen fra Re planlagt 17. mai-feiringen i London.

Finn Kåre Sivertsen.

Finn Kåre Sivertsen forteller at engelskmennene blir veldig nysgjerrige når de ser bunadene og 17. mai-toget. – Vi får mange positive tilbakemeldinger, sier han.

Foto: Privat

Han og de andre arrangørene har leid en park ved Sjømannskirken hvor feiringen skal foregå, og de har også bedt Trond-Viggo Torgersen holde 17. mai-talen.

Selv har Sivertsen bodd i London i mange år. Han tror at mellom 3000 og 4000 personer, hovedsakelig nordmenn som jobber eller studerer i London, vil delta i feiringen.

– Jeg syns det er veldig viktig å markere nasjonaldagen selv om jeg ikke bor i Norge. Det handler om å holde på tradisjonene og å holde på den du er og der du kommer fra, sier han.

Les også:

Korps, pølser og is

Dagen starter med en champagnefrokost klokken 09.30, og det er planlagt ulike aktiviteter fram til klokken 16.00.

– Dette er et veldig stort arrangement. Det holdes en gudstjeneste i Sjømannskirken, og vi skal gå i tog. Det blir også pølser, is og brus. Vi prøver å holde på tradisjonene, forklarer Sivertsen.

Flere norske korps som har lyst til å gjøre noe nytt på 17. mai, blant annet Bodø paradekorps, tar også turen til storbyen for å spille i toget.