NRK Meny
Normal

Åpning for kjøpesenter likevel

Planene om et stort kjøpesenter og leiligheter på Borgheim kan bli hentet fram igjen.

Ballonger over Borgheim

For tre år siden protesterte aksjonsgruppa 'Bevar grønne Nøtterøy' på planene om kjøpesenter og leiligheter sør for Borgheim sentrum (på jordet i bakgrunnen).

Foto: Jan Gulliksen / NRK

I fjor vår ble planene om et stort kjøpesenter på jordet sør for brannstasjonen på Nøtterøy lagt på is. Nå kan planene for det såkalte Borgheim syd bli hentet opp av skuffen igjen.

Les også:

Ballonger over Borgheim

Bakgrunnen for at planarbeidet stanset, var en konflikt mellom grunneiere og kommunen om flytting av ei høyspentlinje over området. Det fikk en av de store utbyggerne, Veidekke, til å legge saken på is. Begrunnelsen var at selskapet ønsket større forutsigbarhet.

– Viktig avklaring

Nå er det inngått erstatningsavtaler med de grunneierne som motsatte seg flytting av høyspentlinja. Det er ordfører Roar Jonstang glad for.

– Disse avtalene er en viktig avklaring og en ny mulighet til å gå videre med planene.

Men ifølge Jonstang kommer ikke kommunen til å ta noe initiativ foreløpig.

– Det må være opp til utbygger.

Vil se på saken

Det betyr at en avgjørelse ligger hos Veidekke som eier 60 prosent av det området som er tenkt bygd ut. En eventuell avgjørelse blir ikke tatt med det første, sier Thomas Nielsen i Veidekke Eiendom.

– Vi kan ikke si noe om dette nå. Men i og med at det har kommet en løsning på flytting av høyspentlinja, må vi jo se på saken igjen.

Møtte protester

Ifølge tall som ble lagt fram da utbyggingsplanene ble presentert i 2011, var det snakk om et kjøpesenter på inntil 60 000 m² gulvareal samt 60 boenheter.

Planene møtte den gang sterk motstand blant aksjonsgruppa "Bevar grønne Nøtterøy" som ville slå ring rundt naturlandskapet og matjorda der senteret skulle ligge.