NRK Meny
Normal

Naboene anmelder Revac

Naboer anmelder Revac AS for miljøforurensning ved bedriftens anlegg på Lundteigen i Re. De hevder bedriften slipper farlige giftstoffer rett ut i naturen.

Skogen ved Revac

Bildet er tatt av en av Revac naboer på Lundteigen. Bildet er tatt på våren og Revac ryddet opp i sommer, men naboene mener det er et spørsmål om hva som er blandet sammen med søppel. Det vil de ha svar på.

Foto: Kenneth Antonsen

– Vi mener det er sterkt forurenset vann som slippes ut, spørsmålet er hvor store mengder det er. Det som bekymrer oss er at også grunnvannet kanskje blir forurenset, sier nabo Gunnar Gjellan til NRK.no

Sammen med flere naboer han han anmeldt Revac til politiet.

I tillegg til udokumentert utslipp fra anlegget på Lundteigen, mener de bedriften har ulovlig høy anleggstrafikk i området.

Bedriften forsøpler også langs Bispeveien når de frakter avfall mellom anleggene på Lundteigen og Lindestad mener naboene, som krever svar.

– Vi hadde en runde med Revac og prøvde å få svar på hva som siver ut i naturen, men vi fikk ikke svarene vi ville ha. Derfor har vi valgt å anmelde saken, sier Gjellan.

Les også:

Vil flytte virksomheten

Naboene har vært i møte med Fylkesmannen i Vestfold om saken, som nå skal følge opp utslippstillatelsen til Revac.

Anders Aas står foran haugen det brant i.
Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Vi kommer til å ta vannprøver og gå i dialog med Revac om støyproblematikken. Det er noe vi jobber med nå, sier fylkesmiljøvernsjef hos Fylkesmannen i Vestfold, Elisabet Rui.

Hun sier Revac ønsker å søke om å flytte anlegget til Lindestad, der det brant kraftig tidligere i år, og fase ut på Lundteigen.

– Vi skal på ny befaring på Lundteigen til fredag, sier Rui.

Ingen kommentar

Daglig leder hos Revac, Anders Aas, har ingen kommentar til anmeldelsen.

– Vi forholder oss til påtalemyndigheten i denne saken, og har ingen kommentar utover det, sier Aas til NRK.no.