Anita Hegerland til Hall of Fame

The International Rock-A-Billy Hall of Fame gjør stas på Anita Hegerland.

St. Hans-aften i Stavern. Anita Hegerland Hun synger "Du skulle kjøpe deg en
tyrolerhatt" (Niessen/Rüger/Friis) fra scenen med ARNT HAUGENS ORKESTER.

– Jeg ble forferdelig glad og overrasket. Det er morsomt å få heder fra USA, uventet men hyggelig, sier Anita Hegerland til NRK.

Anita Hegerland

Anita Hegerland var bare sju år gammel da hun ble oppdaget av Fredrik Friis. Åtte år gammel ga hun ut sin første singel «Du skulle kjøpe deg en tyroler-hatt»

Foto: Aaserud, Ivar / SCANPIX

Nå skal det sies at The International Rock-A-Billy Hall of Fame and Museum, ikke må forveksles med The Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, Ohio. Rock-A-Billy Hall of Fame ligger i Jackson, Tennessee, og er betraktelig mindre. Men for Anita er det stort å bli hedret.

På selveste 17. mai fikk hun en telefon fra en av museets samarbeidspartnere i Sverige, Ulf Nilsson. Han kunne fortelle henne at nå var det offisielt, 8. august 2015 får barnestjernen fra Sandefjord sin plass i Rock-A-Billy Hall of Fame.

I tillegg til at Anita Hegerland får plass i museets skandinaviske avdeling, skal hun også gjøre et par opptredner i Tennessee mens hun er der, blant annet på TV.

– Endelig

Moren til Anita har fulgt datterens karriere hele livet hennes og er overbegeistret for at datteren endelig skal få opptre i statene.

Anita Hegerland i Beat for Beat i 2012

I 2014 feiret Anita Hegerland 45 år som artist. Dette bildet er fra Beat for Beat i 2012.

Foto: Ole Kaland / NRK

Den unge barnestjernen hadde flere muligheter til å reise til USA da hun var på sitt mest populære på 70-tallet.

– Blant annet var manageren til Ella Fitzgerald helt i hundre etter å ha hørt meg synge i Oslo i 1970, og ville ha meg med til USA. Etter et møte med Danny Kaye ble vi fortalt at jeg kom til å bli den nye Shirley Temple, hvis jeg bare reiste til USA. Men mamma og pappa syns det hørtes litt voldsomt ut, så de takket pent nei, forteller hun.

Men nå syns moren, og Anita selv, at det er på tide at hun kommer seg over dammen og får vist seg frem for amerikanerne.

– Det er jo fantastisk at jeg nå får mulighet til å reise bort å vise meg frem. Kanskje det er meningen at jeg skal bort en tur dit nå, sier hun.

Link til Elvis Presley

Nilsson har fortalt henne at det er blant annet det at hun gjorde «Mitt sommarlov» til en udødelig hit i Skandinavia som er grunnen til at hun nå blir hedret. I 1971 var hun verdens mestselgende kvinnelige barnestjerne, i celebert selskap med Michael Jackson på herresiden.

Anita Hegerland

Anita Hegerland har solgt over sju millioner musikkalbum i løpet av karrieren sin, hun har fått 26 sølv, gull, diamant og platina-plater. Hun har også deltatt på internasjonale samlealbum som til sammen har solgt mer enn 30 millioner eksemplarer.

Foto: Thorberg, Erik / SCANPIX

– Det er ikke lenge siden jeg fikk vite at også Elvis Presley har sunget «Mitt sommarlov», før jeg fikk en hit med den. Det syns jeg er moro å vite, forteller popstjernen som fortsatt holder på med musikken på fulltid.

I 2011 gjorde Anita Hegerland et comeback med Starfish, produsert av Ronnie Le Tekrø. Dette var hennes første utgivelse med nytt materiale siden 1994.

– Jeg er travelt opptatt i hele sommer med spillejobber. Og i oktober har jeg premiere på min eget show, i Drammen. Det gleder jeg meg voldsomt til.

Se Anitas opptreden i MGP i 1971 i videoen under:

Anita Hegerland synger "Gi meg en sebra!" i den norske finalen av MGP i 1971.