Angrer på pokerjuks: – Hele verden gikk i grus

Tommy Møyland jukset til seg penger ved å merke pokerkort. – Det er forferdelig at jeg gjorde dette.

Tommy Møyland viser hvordan han jukset i poker ved å merke kortene.

SLIK JUKSET HAN: Tommy Møyland jukset ved å merke kort fra 10 til A når han fikk dem i hånden.

Oktober 2014. Tommy Møyland fra Tjøme er kjent som en god pokerspiller, og har spilt i ni år. Ambisjonene er store, og han vinner ofte noen tusenlapper i en lokal pokerklubb.

– Jeg ble kalt «sleske-Ivar» fordi jeg alltid klarte å «sleske» til meg ukepengene, sier Møyland og smiler.

Noen måneder senere er han avslørt for juks, og upopulær i pokermiljøet. NRK er blant nettstedene som forteller om en mann som angivelig har svindlet til seg over 100 000 kroner på ulovlig pokerspill.

– Ikke for meg selv

Ifølge Møyland er historiene om jukset betydelig overdrevne.

– Jeg jukset i tre uker, og det var for å hjelpe en nær venn. Han hadde store pengeproblemer, og jeg sa at jeg skulle hjelpe til. Der og da så jeg ikke noen annen mulighet, men det er forferdelig at jeg jukset.

Møyland fant ut at han kunne få inn flere titalls tusen kroner dersom han vant i tre store turneringer; i Elverum, Oslo og i Telemark. Han sier han vant 48 000 kroner totalt på de tre ukene.

– Men jeg jukset ikke hele tiden. Under turneringen i Telemark ble det oppdaget at noen hadde merket kort etter én til to timer. Da sluttet jeg med én gang, og spilte resten av turneringen uten å jukse. Jeg har kanskje jukset til meg 30 000 kroner.

Tommy Møyland viser fram en kortstokk med merkede pokerkort

MERKET KORTENE: Tommy Møyland viser fram en kortstokk med merkede pokerkort.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tatt ut på gangen

Det er først under en senere turnering i Oslo Møyland blir avslørt. Han blir tatt ut på gangen og spurt om det var han som jukset i Telemark.

– Da sa jeg at det var meg. Etter det føltes det som at hele verden gikk i grus.

Et nettsted som skriver om pokernyheter identifiserte Møyland med navn og bilde, og han ble en upopulær mann i pokermiljøet.

– Tiden etter at jeg ble avslørt har vært vanskelig. Folk tror jeg har jukset over en lengre periode, og det skjønner jeg jo. Jeg hadde trodd det samme, sier han.

Møyland har nå snart betalt tilbake pengene han jukset til seg. Foreløpig ligger han lavt, og er ikke med i pokerturneringer.

– Men jeg skal komme tilbake når dette har roet seg. Det blir sikkert vanskelig den første tiden, men jeg håper folk skjønner at jeg har lært og aldri mer skal jukse.