NRK Meny
Normal

Person til akutten etter amoniakklekkasje

Det oppstod en ammoniakklekkasje på en fabrikk i Tønsberg.

Gasslekkasje på Findus-fabrikken i Tønsberg

AMMONIAKKLEKKASJE: Nødetatene rykket raskt ut da de fikk melding om en gasslekkasje på Findus-fabrikken i Tønsberg onsdag ettermiddag.

Foto: Hans Petter Reppe/ NRK

Lekkasjen skjedde på Findus-fabrikken i Nøtterøyveien i Tønsberg. Politiet fikk melding om hendelsen i 14.40-tiden onsdag, og i 15.15-tiden opplyste de at lekkasjen var stoppet.

– En mannlig ansatt ved fabrikken ble sendt til akuttmottaket fordi han klaget over ubehag. Personen har fått ammoniakk over armene, fortalte Per Andreassen, operasjonsleder i politiet i Vestfold, til NRK.no i 14.50-tiden.

Alle de ansatte på fabrikken ble evakuert etter hendelsen, men evakueringen ble opphevet da lekkasjen hadde blitt stoppet. Politiet oppretter en undersøkelsessak.

Findus-ansatte evakuert

MÅTTE UT: Samtlige Findus-ansatte ble evakuert da lekkasjen ble oppdaget.

Foto: Hans Petter Reppe/NRK

Oppstod i kompressor

Nødetatene rykket raskt ut til stedet for å avklare sperringer og sikkerhetssone. Ammoniakk er en fargeløs, giftig og brennbar gass. Den er likevel vanskelig antennelig.

– Lekkasjen er lokalisert til en kompressor på fabrikken. Fagpersonell er på vei til stedet for å kontrollere kompressoren, men situasjonen er under kontroll, sa Andreassen i 14.50.-tiden.

Veien ble stengt

Gasslekkasje på Findus i Tønsberg

RASKE: Brannvesenet jobbet raskt på stedet, noe som gjorde at veien forbi fabrikken kun var stengt i 12 minutter.

Foto: Hans Petter Reppe/NRK

Politiet stengte fylkesvei 308, veien som går forbi fabrikken, i begge retninger idet brannvesenet tok seg inn i fabrikken for å kontrollere lekkasjen. Veien var imidlertid bare stengt i 12 minutter.

– Rask jobbing fra brannvesenet gjorde at veien nå er åpen igjen, opplyste politiet på Twitter klokka 15.10.