NRK Meny
Normal

31-åring fra Sandefjord omkom

Det var en 31 år gammel mann fra Sandefjord som omkom på RV 40 i Svarstad søndag formiddag. Passasjeren som ble skadet er 41 år og fra Hof.

En mann mistet livet og en er kritisk skadd etter en utforkjøring på fylkesvei 40 i Svarstad søndag.

Foto: Stener Kalberg

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 10 søndag formiddag.

– Det var kun en bil involvert i ulykken. Bilen kjørte utfor veien, og en av mennene skal ha blitt kastet ut av bilen. En mann er bekreftet omkommet og en er kritisk skadd og fraktet i luftambulanse til Oslo Universitetssykehus, Ullevål, sa operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Kjetil Indahl til NRK.no like før klokken 11.

De første meldingene gikk ut på at en mann var kritisk skadd, men Oslo Universitetssykehus sier søndag ettermiddag at en 41 år gammel mann har fått moderate skader, og er ikke livstruende skadd.

Fotograf Stener Kalberg var en av de første som kom til ulykkesstedet. Han sier bilen har kjørt ut på høyre side av veien.

– Den har kjørt ut av vegen og truffet en fjellrabbe, sier han til NRK.no.

Fylkesvei 40 i Lardal blir stengt en periode fremover mellom Steinsholt og Svarstad. Det er uvisst hvor lenge veien vil være stengt.

Vegen var stengt i flere timer, men like etter kl 13 ble vegen åpnet i ett felt mens opprydningsarbeidet pågår. Like før klokken 14.30 ble vegen åpnet for normal trafii, melder politiet.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.