Kvinne alvorlig skadd i utforkjøring – flere stakk av fra ulykkesstedet

En kvinne er alvorlig skadd i en utforkjøring på Grøumveien i Re. Politiet satte inn helikopter i søket etter tre som forsvant fra stedet. En av disse er føreren, som mistenkes for promillekjøring.

Ulykke Grøumveien i Skoppum

Flere ambulanser kom til ulykkesstedet på Grøumveien tirsdag kveld. Minst tre skal være alvorlig skadd.

Foto: Nyhetsfoto

Meldingen om ulykken kom like etter klokken 19.00. Flere ambulanser, luftambulansen og et politihelikopter ble kalt ut til utforkjøringen, som skjedde vest for E18 i Undrumsdal i Re.

Da politiet kom til stedet fant de to personer, hvorav en kvinne var alvorlig skadd. Føreren og to andre hadde forsvunnet fra stedet.

– Det skal ha vært totalt fem personer i bilen, men da vi kom frem var det bare to der. Vi fikk beskjed om at minst to til var alvorlig skadd, men at de hadde forsvunnet. Vi satte derfor inn et politihelikopter i søket, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt Petter Aronsen til NRK.no.

Politiet mistenker at føreren, en 38-åring fra Skoppum, kan ha kjørt med promille.

– Vi tok blodprøve av mannen, før han ble løslatt.

– Resten er uskadd

Politiet vet ikke hvorfor tre av de involverte stakk derfra. Ved 21-tiden har de fått kontakt med de som dro fra stedet.

– Vi har vært i fysisk kontakt med en av dem, og han sier at de er uskadd. Vi tror på det denne personen sier, sier Aronsen.

Fest i området

Ulykken skjedde på en liten gårdsvei. Politiet vet at de involverte like før ulykken hadde reist fra en utenførs fest i området.

– Vi vil nå jobbe med å komme i kontakt med de to andre som stakk av, for å sjekke at de er i god form. Vi skal også ta blodprøve av personen som kjørte bilen, sier operasjonslederen.

– Den involverte varebilen har kun to sitteplasser, så vi antar at de andre har sittet i bagasjerommet.

Saken vil bli etterforsket videre.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.