NRK Meny
Normal

Seks skadd etter politijakt

To mopedister ble kjørt ned av en bil som nektet å stanse for politiet. En 17-åring er fraktet til Oslo i luftambulanse med alvorlige skader. Fire personer som var i bilen er tatt inn for avhør.

Ulykken skjedde på Åsrumveien i Sandefjord tirsdag kveld. De fire som befant seg i bilen i ulykken avhøres i løpet av kvelden, opplyser Vestfold politidistrikt.

Etter at utrykningspolitiet la seg etter bilen i Sandefjord ga sjåføren full gass videre på Åsrumveien som endte i en trafikkulykke med flere skadde tirsdag kveld.

– En bil har kollidert med to møtende mopeder. Bilen ble forsøkt stanset av politiet, men gjorde ikke det, opplyser politiet i Vestfold.

En 17 år gammel mopedist ble fraktet til Oslo universitetssykehus med luftambulanse. Ifølge sykehuset dreier det seg om alvorlige skader.

Avhører dem som var i bilen

Skadeomfanget for den andre mopedisten er ukjent, men vedkommende skal ikke være hardt skadd, ifølge politiadvokat Mari Gjersøe. Personen ble sendt til Sykehuset i Vestfold for en sjekk.

– Samtlige av de fire som var til stede i bilen er innbragt. De vil bli avhørt i løpet av kvelden, sier Gjersøe.

Spesialenheten og Vegvesenets ulykkesgruppe kobles inn

Like før klokken 20 skriver politiet i Vestfold følgende i en pressemelding:

«Politiet kan bekrefte at bilen ikke hadde stoppet for kontroll like før ulykken skjedde. Politiet fulgte da etter bilen.

I og med at trafikkulykken skjedde i forbindelse med at politiet fulgte etter bilen, er Spesialenheten for politisaker rutinemessig varslet om ulykken.»

Gjersøe sier videre at Vegvesenets ulykkesgruppe er blitt varslet. Gruppen vil gjøre undersøkelser på stedet tirsdag kveld.

Veien stengt

Åsrumveien ble sperret i begge retninger rett før klokken 19.

Ved 19.30-tiden skal det ikke lenger være ambulanser på ulykkesstedet. Politi og brannvesen jobber videre med opprydning og sikring av åstedet.

Laster kart, vennligst vent...

Politijakten skal ha startet kort avstand fra ulykkesstedet.

Saken oppdateres