Erstatter ting med tid i julekalenderen

Familien på Nøtterøy har byttet ut pakkekalenderen med en aktivitetskalender. – Jeg syns fokuset har gått litt bort fra det julen egentlig handler om, sier moren.

Alternativ julekalender

– Jeg syns det er veldig viktig at man setter seg ned hver eneste dag og gjør noe sammen, sier Caroline Marie Granöe.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

Caroline Marie Granöe hadde ikke lyst til å lage en pakkekalender i år.

– Julen skal være en tid der en gleder seg til å være sammen, og jeg syns det er synd at vi ødelegger det med å kjøpe masse gaver før julaften. Når julen først kommer da, forventer barna at de får masse pakker. Jeg syns man skal være mer sammen, sier hun.

Granöe har derfor laget en kalender der datteren Leah (4) får forskjellige aktiviteter som skal gjøres hver dag frem mot julaften. Det kan være alt fra å lage julepynt til å gå på kino.

Les også:

Prinsessedag i skogen

I aktivitetskalenderen onsdag fant Leah en skattkiste. Inni lå det en lapp der det stod at dagen skulle bli en prinsessedag.

– Da kan hun gå med kjole i barnehagen, og når hun kommer hjem igjen, skal vi kle oss ut som Anna og Else fra Frost. Så skal vi på skattejakt i skogen og finne skatter til å legge i skattekista, sier moren.

Noen av de andre tingene som gjemmer seg bak lukene i kalenderen er å lage julegaver, avslører hun. Det kan være alt fra julepynt til nøkkelringer.

– Jeg har ikke lyst til å være med på den utviklingen der ting blir dyrere og dyrere. Foreldre bruker opp til 1 500 kroner på en pakkekalender. Jeg syns det er fælt å bruke så mye penger på noe som egentlig bare skal være kos, sier hun.