NRK Meny
Normal

Alle funnet skyldig

De fire mennene som sto tiltalt for å ha stjålet 20-millioners maleriet "La de små barn komme til meg" fra Larvik kirke i mars i år er alle funnet skyldig.

Maleriet "La de små barn komme til meg"
Foto: Politiet

Hovedmannnen, en 52-åring fra Larvik er dømt til tre års fengsel.

To andre medtiltalte er dømt til to år og seks måneders fengsel.

Fjerdemann er dømt til to år og tre måneders fengsel.

De fire mennene må dele på å betale erstatning til forsikringsselskapet og Larvik kirke på til sammen over 310.000 kroner.

Mennene har fått lavere straff enn det aktor ba om.

52-åringens bil og stige som ble benyttet i forbindelse med tyveriet er dessuten inndratt. Mannen må også betale erstatning for skadene på maleriet.

Ba om fire års fengsel

Fire års fengsel var aktors påstand for 52-åringen fra Larvik. Mannen selv hevdet han ikke var hovedmannen bak kunsttyveriet.

Forsvareren ba om tre års fengsel og at mannen skulle få strafferabatt for å ha tilstått.

Les: Innrømmer malerityveri

Verdt 20 millioner kroner

Maleriet "La de små barn komme til meg", som har en verdi på rundt 20 millioner kroner, ble stjålet fra Larvik kirke natt til 8. mars i år. Det ble funnet i en varebil noen få dager senere i Porsgrunn, og hadde blitt påført skader.

- Vi tar dommen til etterretning og vil nøye lese gjennom denne for å vurdere en eventuell anke. Retten har valgt å avsi en dom som er mildere enn den påstand som aktor la til grunn. Dette må trolig sees i lys av at samtlige fire tilsto tyveriet, sier politiinspektør Magnar Pedersen i en pressemelding.

Les: Fingeravtrykk avslørte kunsttyven

Ford Transit - hvor maleriet ble funnet

Maleriet ble funnet i denne varebilen på Osebakken i Porsgrunn.

Foto: Politiet