NRK Meny
Normal

Advokatfullmektig siktet for grov korrupsjon

En advokatfullmektig ved et advokatfirma i Tønsberg er pågrepet, siktet for grov korrupsjon knyttet til advokatvirksomheten.

Rundt klokken 14 onsdag ettermiddag pågrep politiet en mannlig advokatfullmektig. Mannen er siktet for grov korrupsjon.

– Han er advokatfullmektig i Tønsberg, og grunnlaget for siktelsen er tilknyttet hans advokatvirksomhet, sier politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen.

Kjell Johan Abrahamsen og Christine Fossen.

AVHØRES: Politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen forteller at den siktede mannen sitter i avhør onsdag kveld.

Foto: NRK

Han opplyser at saken har forbindelseslinjer til en sak som etterforskes av Oslo politidistrikt, hvor en fengselsbetjent sitter varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon.

Abrahamsen vil ikke kommentere om dette betyr at saken har forbindelser til fengselsbetjenten som er siktet for å ha blitt bestukket av den korrupsjonssiktede advokaten Amir Mirmotahari.

Sitter i avhør

Onsdag kveld sitter den siktede mannen i avhør.

– Han kommer til å sitte i avhør utover kvelden. Så vil vi ta en fortløpende vurdering av hvorvidt vedkommende skal framstilles for varetektsfengsling eller ikke, sier Abrahamsen.

Politiet vil ikke si mer om hva siktelsen går ut på.

– Av hensyn til etterforskningen kommer vi til å være relativt knappe med opplysninger. Vi tenker det er viktig at vi nå får etterforsket saken i ro og mak, og kommer eventuelt tilbake med flere opplysninger når tiden er inne for det.

Saker som omhandler grov korrupsjon kan straffes med fengsel i inntil 10 år, ifølge Abrahamsen.

Nekter straffskyld

Advokatfullmektigens forsvarer Arve Ringsbye sier til NTB at han hans klient nekter straffskyld. Han sier at hans klient avviser alle påstander om noen som helst form for korrupsjon.