NRK Meny
Normal

Advarer om hjemmefest for mindreårige

Over 4000 mindreårige er invitert til en hjemmefest i Tønsberg neste helg. – Foreldre bør passe ekstra godt på sine mindreårige ungdom denne helga, sier Frank Gran i vestfoldpolitiet.

Fest illustrasjon

ULOVLIG HJEMMEFEST: Over 4000 mindreårige ungdom er invitert til en hjemmefest i Tønsberg neste helg, og det bekymrer politiet. Til nå har nesten 900 svart at de kommer. Illustrasjonsbilde.

Foto: colourbox.com

Det ligger en åpen invitasjon til festen på Facebook.

Festen har 16-års aldersgrense, og arrangørene oppfordrer deltakerne til å ta med alkohol. Til nå har nærmere 900 svart at de kommer. Arrangørene tar også 100 kroner i inngangspenger til festen, som skal finne sted i et privat hus i sentrum.

– Vi ønsker absolutt ikke at mindreårige i Tønsberg skal drikke seg fulle. Vi sitter ikke stille og ser på at det blir arrangert en slik fest, der arrangørene prøver å loppe mindreårige for penger, sier Frank Gran, politioverbetjent og leder av ordensavdelingen i politiet i Vestfold, til NRK.no.

– Overhodet ikke lovlig

Frank Gran

PASS PÅ: Frank Gran i politiet i Tønsberg vil særlig advare foreldre med mindreårige om festen.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Gran forteller at en fest som dette overhodet ikke er lovlig, blant annet fordi mindreårige er invitert, fordi de oppfordres til å konsumere alkohol og fordi kravene til vakthold ved slike arrangementer ikke blir oppfylt.

– Vi har sendt melding til arrangørene, der vi har orientert dem om konsekvensene av å oppfordre til dette.

Politiet går ut og informerer om festen av forebyggende hensyn.

– Vi ønsker spesielt å advare foreldre med mindreårige barn om å passe ekstra godt på. Hvis ungdommen din for eksempel sier at han eller hun skal overnatte hos en venninne eller kamerat denne helga, bør kanskje varsellampene dine blinke, sier Gran, og legger til:

– Politiet vil være godt synlige utenfor huset der festen skal være, hvis den blir forsøkt gjennomført.

Skjer fra tid til annen

Det var politiets ungdomsavdeling som fant ut om arrangementet.

På festens Facebook-side har arrangørene satt i gang en konkurranse for å få folk til å invitere flest mulig. De som gjør det får to gratisbilletter.

– Vi ønsker absolutt ikke arrangementer som dette i byen vår, men jeg tenker at arrangørene kanskje er noen unge ildsjeler som ikke har tenkt seg så godt om, sier Gran.

Han forteller at mindreårige fra tid til annen samles på store hjemmefester i Tønsberg.

– Noe av grunnen til dette kan være at utelivstilbudet for personer under 18 er forholdsvis dårlig. Politiet måtte bruke en del ressurser på en slik fest på Tolvsrød senest for to siden.