NRK Meny
Normal

Advarer mot bruk av pirattaxi

Politiet i Vestfold advarer mot bruk av pirattaxier fordi de har opplevd flere kriminelle handlinger som følge av slike taxier.

Politiet i Vestfold advarer nå folk mot å ta pirattaxi.

I helgen ble ifølge politiet en kvinne voldtatt og en annen frastjålet en PC og mobiltelefon.

Politiet har vært opptatt av dette som et samfunnsproblem og vi har avdekket at det har skjedd en rekke kriminelle forhold som følge av at folk har tatt pirattaxi hjem fra byen.

Det sier politioverbetjent og leder av ordensavdelingen i Tønsberg Frank Gran. Han mener publikum som tar pirattaxi er med på å underbygge og undergrave en lovlig foretaksvirksomhet. Gran sier det er viktig for politiet å drive forebyggende arbeid slik at det ikke skjer lignende episoder.

– Vi har to klare episoder denne helgen, en voldtekt og et tyveri, som viser hvor farlig det kan være å ta pirattaxi. I tillegg så er dette faktisk med på å ødelegge den næringen som driver lovlig.

Stor aktivitet

Han sier de har fått flere henvendelser fra folk som har opplevd å bli kontakt av pirattaxier mens de går hjem om kvelden.

– Vi ser fra tid til annen at det er stor aktivitet på pirattaxifronten og vi opplever nå at det er personer i sentrum som regelrett praier mennesker til utkantstedene av sentrum for å kjøre dem hjem. Vi har fått flere henvendelser fra folk som har blitt kontaktet mens de går hjem.

Gran sier de er opptatt av å avdekke disse forholdene og håper publikum kan være med å avdekke ulovlighetene.

Vi har to klare episoder denne helgen, en voldtekt og et tyveri, som viser hvor farlig det kan være å ta pirattaxi.

Frank Gran Politioverbetjent

– Vi opplever noen ganger at det blir laget historier av dem som blir kjørt som samsvarer slik at det er vanskelig for politiet å avdekke denne pirattaxivirksomheten.

Verre i sommermånedene

Politioverbetjenten sier de merker en økning av pirattaxier om sommeren.

Om sommeren er Tønsberg kjent for et yrende folkeliv, og det er en utfordring for taxinæringen i fylket. Det er også nattbusser som forsøker å ta unna noe trafikk, men publikumstilstrømmingen er så stor at det er ut utfordring. Det er klart at det er med på å gjøre at det er et marked der, sier Gran.