NRK Meny
Normal

«Møt sexy Thai damer her»

På nettsiden til Torp Sandefjord lufthavn lokket en annonse med drømmedamer i Thailand. – Ikke akseptabelt, sier markedssjefen på Torp.

Skjermdump Torp

Skjermdump fra nettsiden til Torp Sandefjord lufthavn.

Foto: Skjermdump Torp

– Denne annonsen har ikke filteret vårt fanget opp, sier markedssjefen på Torp Sandefjord lufthavn, Tine Kleive Mathisen.

En tipser sendte inn bildet til NRK og lurte på hvorfor han fikk opp en slik annonse da han surfet på Torp sine internettsider.

Ifølge flyplassen er det annonser fra Google som dukker opp nederst på flyplassens hjemmesider.

Annonsene skal ha relevans for reisende og baserer seg på søkerhistorikken fra andre sider, forteller markedssjefen.

– Har du søkt på byggevarer, kan det komme opp annonser for dét og har du søkt på andre ting, kommer det opp andre ting, sier Mathisen, noe kryptisk.

Nettsiden det linkes til er en møteside for personer som søker thailandske kvinner eller menn. På siden står det at over 1 million mennesker er medlemmer.

Tine Kleive Mathisen

Markedssjefen på Torp Sandefjord lufthavn, Tine Kleive Mathisen.

Foto: Rune Jensen / NRK

Les også:

Skal ikke skje

Annonsen om drømmedamer i Thailand er i dag fjernet fra Torp sin side.

– Vi kan dessverre ikke 100 prosent garantere oss mot dette. Denne annonsen er ikke relevant for oss eller reisende og den er nå lagt inn i filteret som vi fortløpende oppdaterer. Vi ønsker ikke å bli assosiert med denne siden, sier Mathisen.

Hvor ofte sniker det seg inn tvilsomme annonser?

Ikke ofte. Filterne er veldig gode, men folk er kreative i markedsføringen og glipper kan skje. Jeg kan huske at dette har skjedd et par ganger tidligere, men det er lenge siden, sier hun.

Hun har nå meldt annonsen videre til flyplassens internettleverandør.