«Klovner» har skremt barn i Sandefjord

– Kontakt politiet med én gang om du opplever dette, råder politiet i Sandefjord

Gutt med klovnemaske

UTKLEDD SOM KLOVNER: Tirsdag kveld ble flere skremt av personer med klovnemaske i Bodø. Nå har det samme skjedd i Sandefjord.

Foto: Politiet / NTB scanpix

Politiførstebetjent Espen Molland er blitt kontaktet av foreldre til to barn som har opplevd å bli skremt av personer utkledd som klovner i Sandefjord de siste dagene. «Klovnene» skal også ha hatt noe i hendene som skremte barna.

Denne uken har dette vært et tema også på Romerike og i Bodø. Det kan være at personene har latt seg inspirere av de mange «klovnene», såkalte «killer-clowns» som skremmer folk i USA.

– Dette er noe som har vært litt i USA og kommet til blant annet England. Jeg har ikke fått opplysninger om at det er blitt utbredt i Norge, men vi har fått to henvendelser nå, sier Molland til NRK.

Tror ungdommer står bak

– I utgangspunktet er det ungdom som vil være morsomme som står bak, og de henter inspirasjon fra internett, tror Molland.

– Er det noe som er ulovlig med dette?

– Det er ingen som kan nekte personer å kle seg ut, men det å gå med maske og være truende overfor andre, er ikke lov. Det har blitt sagt at de har holdt noe i hendene sine som har gjort at disse barna har blitt veldig redde. Da kan det være straffbart, sier politiførstebetjenten.

Han skal nå undersøke saken nærmere og blant annet kontakte skoler i distriktet for å høre om de har opplysninger. Han oppfordrer også dem som blir utsatt for slikt, å ta kontakt med politiet så fort som mulig.

– Da sender vi ut en patrulje så vi får stoppet de ungdommene som driver med det.