NRK Meny
Normal

Wesenlunden kan bli en bydel i Horten

– Rolv Wesenlund var en hedersmann som mange respekterte, sier ordfører i Horten Børre Jacobsen. Han er ikke fremmed for tanken om at en bydel blir hetende Wesenlunden.

Ordfører Børre Jacobsen tenner lys for Wesenlund

Ordfører Børre Jacobsen i Horten la ned blomster og lys på Wesenlundtorvet for å hedre byens æresborger Rolv Wesenlund som døde søndag.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Som så mange andre la han ned blomster og tente lys på Wesenlundtorvet i Horten.

Jacobsen berømmer byens innbyggere som var raskt ute med initiativet om blomster på dette torvet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blomster og kort på Wesenlundgtorvet

Mange innbyggere i Horten hedrer Wesenlund med blomster og kort.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Fint at innbyggerne viser sorg og medfølelse

Vigdis Solberg, i likhet med Wesenlund æresborger av Horten, var først ute med blomster på Wesenlundtorvet søndag ettermiddag. Etter at nyheten om at Rolv Wesenlund var død ble kjent, varte det ikke lenge før flere kom med blomster, kort og lys.

– Jeg synes det er fint at våre innbyggere viser sin sorg og medfølelse på denne måten, sier ordføreren.

Vigdis Solberg tok allerede søndag til orde for at en hel bydel bør bli oppkalt etter Wesenlund.

Artikkelen fortsetter under bildet.

La ned de første blomstene

Vigdis Solberg var først ute med å legge ned blomster på Wesenlundtorvet. Hun vil at så mange som mulig gjør det samme. Hun vil også at en hel bydel i Horten blir kalt opp etter Rolv Wesenlund.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Et spenstig forslag

– En stor mann skal hedres på en stor måte. Jeg synes forslaget er spenstig, sier Børre Jacobsen. – Vi tar det med oss. Vi har dessuten en innført praksis på hvordan vi håndterer navn på gater og plasser i kommunen, fortsetter han.

Hovedutvalget skal få dette framlagt og så må vi se hva de sier. Jeg har ikke planer om å si at det er dette det vil bli, aller å avslå et slikt forslag, sier han.

Børre Jacobsen sier han forstår at Vigdis Solberg vil hedre Rolv Wesenlund ordentlig og sier at forslaget skal bli behandlet ordentlig.

Mange fremhever Rolv Wesenlund som en som moderniserte norsk humor. Han stod for en ny type underholdning og komikk. Det støtter også ordføreren i Horten.

Les også:

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blomster og lys for Wesenlund

Flere velger Hortensia og lys når de skal legge ned en hilsen på Wesenlundtovert i Horten.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Lett å identifisere seg med

– Han var en personlighet og han gjorde sine ting på sin måte. Han var en type som det var lett å identifisere seg med og han sa det ved flere anledninger at han bare tok hverdagslivet på kornet, sier Børre Jacobsen, som også fremhever Wesenlunds folkelighet.

– Han var en av oss andre og opphøyet seg selv aldri til noe annet heller. Han var en stor kunstner.

Børre Jacobsen er ikke fremmed for at forslaget fra Vigdis Solberg om å kalle opp en hel bydel i Horten etter Rolv Wesenlund. Han avviser heller ikke at det ender med at den blir hetende Wesenlunden.

– Vi får se hva hovedutvalget kommer fram til, men jeg tror vi skal kjøre en bred prosess på denne saken, sier Hortens ordfører.