NRK Meny
Normal

Trenger hjelp for å gjøre «DS Kysten» klar

– Prioritering nummer én er å få båten driftsklar, sier Arve Wilhelmsen.

Gutta på dekk

Arve Wilhelmsen (t.v.), Helmer Hansen, Finn Ahlquist, Arne Danielsen og Thor Jacobsen (t.h.) jobber hardt for å få klar «DS Kysten». – Skipet betyr utrolig mye for Tønsberg, sier de alle sammen.

Foto: Marita Nilsen / NRK

Siden 2003 har en av Tønsbergs betydningsfulle dampskip «DS Kysten» ikke vært i bruk. Nå er den satt i Tønsbergs havn, og Kysten AS jobber på spreng slik at den skal bli ferdig før sommeren.

– Vi må prioritere nøye. Vi kan ikke ha ambisjoner med å gjøre alt på én gang, det går ikke, sier styreleder ved Kysten AS, Arve Wilhelmsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kystens venstre hånd

Arve Wilhelmsen, styreleder ved Kysten AS.

Foto: Marita Nilsen / NRK

Dugnad

På skipet jobber Arve Wilhelmsen, Helmer Hansen, Finn Ahlquist, Arne Danielsen og Thor Jacobsen for fullt. De gjør dugnad fast to dager i uka, og alle har lang erfaring innenfor skip og maskineri.

– Båten innvendig har en stor jobb som må gjøres. Vi må prioritere de rommene vi vil ha ferdig først, og det gjør oss avhengig av dugnad og ressurser. Men at båten blir driftsklar, er prioritering nummer én, sier Wilhelmsen.

Skipet blir ferdig før sommeren, men det er bare utvendig forteller de.

250 timer i snitt

– Hvor mye tid bruker dere på dette?

– Jeg har skrevet en oversikt der jeg er oppe i 250 timer, sier Finn Ahlquist. – Og det er nok snittet på oss alle sammen, fortsetter han.

– Vi trenger masse hjelp. Hjelp til å male og andre ting, forteller Arne Danielsen. – Vi må ha flere pensjonister her.

– Når den blir ferdig til sommeren, kan folk sitte på det nye dekket å nyte det. Men det er utvendig som først blir ferdig, hele båten blir ikke ferdig før neste år, forteller Wilhelmsen.

Dette skal gjøre skipet driftskolar.

Finn Ahlquist og Arve Wilhelmsen.

Foto: Marita Nilsen / NRK