NRK Meny
Normal

– Voldtektsanklagen er blank løgn

NORDRE VESTFOLD TINGRETT (NRK): Mannen som er tiltalt for voldtekt av en kvinne i Horten, forklarte i retten hva han mener skjedde den aktuelle natten.

Rettssalen i Nordre Vestfold tingrett.

Aktor Håvard Kalvåg og forsvarer Vibeke Hein Bæra i rettssalen i Nordre Vestfold tingrett tirsdag.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Kvinnen som mannen er tiltalt for å ha voldtatt, sa i retten tirsdag at hun møtte tiltalte på et utested i Horten, at de hadde gått inn på en bar og tatt noe å drikke.

Hun forklarte videre at hun, etter dette, ikke husker hva som skjedde før hun våknet på stuegulvet i mannens leilighet, og at mannen deretter tvang henne til oralsex.

  • Les mer av kvinnens forklaring her

Etter at hun hadde sagt hva hun mener skjedde, var det tiltaltes tur. Han sa voldtektsanklagen er blank løgn, og beskrev et annet hendelsesforløp.

– Alt var frivillig

Han bekreftet at de møttes på utestedet, og heller ikke han husker hvordan de kom seg derfra og hjem til leiligheten. Han forklarte han ikke husker mer før kvinnen ga ham oralsex inne i stuen.

Han sa i retten at han ikke fikk reisning, og at de dermed ga opp etter kort tid.

Ifølge 60-åringen var alt frivillig.

Han forklarte videre at kvinnen hadde sagt «Når du ikke får det til, kan jeg suge deg». I et politiavhør har han forklart at de først prøvde å ha samleie på soverommet, men at han ikke fikk det til.

Mannen sier kvinnen deretter gikk ut fra leiligheten hans. En stund senere kom politiet.

Forsvarer Vibeke Hein Bæra

– Han håper å bli trodd, sier Vibeke Hein Bæra om sin klient.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Tidligere dømt for voldtekt og drap

60-åringen er tidligere dømt for 12 lovbrudd.

Ifølge tiltalen skal han ha voldtatt kvinnen i Horten rett etter at han slapp ut av Ila fengsel etter endt soning for voldtekt og drap.

På grunn av sin historikk risikerer han nå at aktor i saken ber om forvaring.

– Det er en alvorlig straffereaksjon for min klient, så han håper at bevis som styrker hans sak vil komme frem slik at han blir frifunnet. Det er hans mål, sier mannens forsvarer, advokat Vibeke Hein Bæra, til NRK.

60-åringen sa seg altså ikke skyldig da rettssaken mot ham startet i Nordre Vestfold tingrett tirsdag.