NRK Meny
Normal

– Vil tape flere millioner på gratisparkering

Dersom Frps forslag om å innføre gratis korttidsparkering i Tønsberg får gjennomslag vil kommunen trolig miste flere millioner kroner i året i parkeringsinntekter.

tønsberg parkering
Foto: Elisabeth aas / NRK

Frp frister velgerne med én time gratis parkering for å styrke handelen i sentrum. Et slikt tiltak vil trolig få konsekvenser for inntektene til det kommunale parkeringsselskapet.

Nøyaktig hvor mye Tønsberg parkering vil tape er vanskelig å anslå, men det vil dreie seg om et tap på mellom to og tre millioner kroner, ifølge byingeniør i Tønsberg kommune, Rune Gjerden.

– Inntektstap på flere millioner

– Det er vanskelig å få fram noen konkrete tall på det. Vi har ingen statistikk over hvor mye den første timen utgjør, men det vil nok dreie seg om et inntektstap på flere millioner kroner, sier Gjerden.

Sandefjord kommune har hatt en lignende ordning med korttidsparkering flere steder i sentrumskjernen i mange år.

Rune Gjerden

Byingeniør i Tønsberg kommune, Rune Gjerden.

Foto: Gunnar Bækkevold / NRK

– Her bruker vi p-skive. Poenget er jo at det skal være en sirkulasjon hele tiden. Jeg har oppfatning av at det har blitt sett på som en veldig positiv løsning i Sandefjord, sier Hans Øvrum, teknisk sjef i Sandefjord kommune.

Populær parkering

Øvrum får støtte av Rolf Austad, sjef for parkeringsovervåkningen i Sandefjord kommune.

– Det er veldig mange som benytter seg av den parkeringen. Vet du hva du skal så rekker du stort sett det på en times tid, sier han.

Han forteller at et slikt tiltak også kan gi det kommunale parkeringsselskapet en konkurransefordel.

– Men det avhenger selvfølgelig hvor mye ledig kapasitet du har når du innfører det. Hvis plassene allerede fylles opp i dag vil det ikke hjelpe.

SV mener gratis parkering i Tønsberg er et svært uheldig tiltak. Se debatten mellom Frp og SV her.