NRK Meny
Normal

– Viktig at Hagen valgte å stå frem

Leder for LLH i Vestfold Torbjørn Steen-Karlsen mener samfunnet ikke har kommet lenger enn at det er en liten seier når en kjent person som Stein Erik Hagen velger å stå frem som homofil.

Torbjørn Steen-Karlsen

Leder for LLH i Vestfold Torbjørn Steen-Karlsen mener det er langt igjen på veien mot full aksept for homofile.

Foto: Anne Melsom Bjerke

Fredag formiddag ble det kjent at Stein Erik Hagen står frem som homofil på programmet "Skavlan" på NRK. Hagen er kjent som Orka-styreleder og tidligere eier av Rimi.

Stein Erik Hagen står frem som homofil

Fredag ettermiddag sier imidlertid Stein Erik Hagen til avisa VG at han ikke er homofil, men bifil. Ifølge avisa sier også Hagen at hans legning er kjent i familien, også for ekskona Mille-Marie Treschow.

Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile, og transpersoner (LLH) i Vestfold, Torbjørn Steen-Karlsen, tror det betyr mye at Hagen valgte å stå frem.

– I de høyere kretser er det ikke alltid lett å være den som er homofil. Du leder kanskje foreninger og firmaer. Stein Erik Hagen har nå bevist at det går å være på toppen og likevel stå frem som den du er, sier Steen-Karlsen.

– Vi har ikke kommet så langt

Torbjørn Steen-Karlsen tror oppmerksomheten rundt Hagens annonsering skyldes at samfunnet ikke har kommet så langt i aksepten av homofile.

– Vi lever fremdeles i et samfunn hvor folk elsker å mene noe om alt. Vi har ikke kommet lenger enn at vi må få lov til å glede oss når noe som dette skjer, sier Steen-Karlsen.

Han mener all oppmerksomhet rundt temaet er viktig.

– Den dagen alle kjenner noen, vet om noen eller har noen i familien som er homofile, bifile, lesbiske eller transseksuelle, da er det greit. Men vi er ikke der helt enda, sier Steen-Karlsen.

Flertall i kirkevalget for å vie homofile

Stein Erik Hagen gikk tidligere denne måneden hardt ut mot Den norske kirke i forbindelse med kirkevalget og spørsmålet om homofile bør få vie seg i kirken.

Flertall i Kirkemøtet for å vie homofile

Han donerte også 500.000 kroner til Åpen folkekirke.

– Det var bra at Hagen engasjerte seg i kirkevalget, og bra at vi fikk en som kunne slå litt i bordet og si at vi trenger en forandring, sier Steen-Karlsen.