– Viktig å bli kjent med samferdselssituasjonen

I dag og hele fredag reiser medlemmer fra Transport- og kommunikasjonsavdelingen på Stortinget og en større delegasjon rundt i Vestfold for å gjøre seg kjent med samferdselsprosjekter- og utfordringene i fylket.

Linda Helleland

Leder av transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Linda Helleland (H), er sammen med flere komitemedlemmer og representanter fra blant andre vegvesenet og kystverket på studietur i Vestfold.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Vestfoldbenken har i inneværende periode ingen representanter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

– Da føler jeg at det er enda viktigere for oss å være godt kjent med samferdselssituasjonen i Vestfold, sier leder for komiteen Linda Helleland (H), til NRK.no.

For komiteen er det viktig å få kompetanse om fylkets samferdselsutfordringer for å ta beslutninger som ruster Vestfold for framtida slik at utviklinga blir som de ønsker. Vestfold er en av fylkene komiteen bruker mest tid i totalt sett.

– Vi skal møte fylkesmannen, ordfører og mange ordførere. I tillegg har vi med oss 30–40 mennesker både fra vegvesenet, kystverket og departementet. De gir oss en god faglig innsikt, sier Helleland.

Mye spennende som skjer i Vestfold

– Det er ventet en god befolkningsvekst i fylket de kommende årene og da er Vestfold avhengig av å ha god infrastruktur, slik at næringslivet får transportert varene sine raskt og effektivt, sier komitelederen.

Komiteen er også opptatt av at folk skal komme seg til og fra jobb og kjøre trygt på veiene i Vestfold.

– Det er veldig mye spennende å se på her i Vestfold. Både Torp Sandefjord lufthavn, ny godsterminal, jernbaneutfordringer og ikke minst store prosjekter som skal gjennomføres på vei. Da synes vi det er viktig å kjenne til prosjektene godt og at vi også får ta del i det ståstedet vestfoldingene har om prioriteringer og om planer videre, slik at vi på Stortinget kan ta de riktige beslutningene, forklarer Helleland.

Da NRK snakket med Helleland var hun på vei til Horten med ferja fra Moss. Det var ikke tilfeldig, for fjordkryssinga er et hett tema. Hvor skal den gå, blir det tunnel eller blir det bru? Kanskje blir det plass til tog også? Det tør ikke Helleland si noe konkret om.

– Vi skal se på hvilke løsninger vi kan få til der. Jeg tenker at det er viktig å få en kjapp avgjørelse, sier hun.

Skryt til Vestfold-representanter

Hun skryter også av vestfoldbenken på Stortinget.

– Jeg blir stadig minnet på hvor viktig samferdsel er for Vestfold av de. Så dere har folk som kjemper for samferdselsprosjektene deres hele tiden, sier hun.