NRK Meny
Normal

– Vi må be politikerne skjerpe seg

Vestfold Natur og Ungdom reiser selv til Paris for å snakke med politikere under klimatoppmøtet.

Sigrunn Johanna Thorkildsen

Fylkesleder i Vestfold Natur og Ungdom Sigrunn Johanna Thorkildsen vil legge frem deres krav for politikere under klimatoppmøtet i Paris.

Foto: Maria Hee Furulund / NRK

Mandag starter klimatoppmøtet i Paris. Vestfold Natur og Ungdom reiser til Paris for engasjere seg i arbeidet med klimaavtalen.

– Det er viktig å vise at vi ønsker oss en god klimaavtale. Det er selvfølgelig viktig å arbeide for et bedre klima her hjemme i Norge også, men i Paris kan vi møte politikere og fremme våre krav, sier fylkesleder i Vestfold Natur og Ungdom Sigrunn Johanna Thorkildsen.

Hun er bekymret for at klimatoppmøtet ikke vil resultere i en avtale de er fornøyde med.

– Det er det mange frykter, men vi håper avtalen kan fungere som et godt grunnlag for en ny og bedre avtale hvor flere land involverer seg, sier Thorkildsen.

Vil gjøre seg synlige

Hun forteller at Natur og Ungdom ønsker å fokusere på og arbeide for klimarettferdighet.

– Vi vil at fattige land som selv ønsker utvikling skal få hjelp med dette, det er ofte de fattigste som rammes hardest av klimaforandringene.

Hvordan skal dere gjøre dere synlige i Paris?

– Vi vil nok konsentrere oss mest om de norske politikerne, men vi vil også prøve å hevde oss i media og være aktive på sosiale medier, sier Thorkildsen.

Til folk her hjemme som ønsker å arbeide for et bedre klima råder fylkeslederen til å kutte ned på kjøttprodukter.

– Kjøtt er årsaken til svært mye forurensing, men det er også viktig å vise politikerne her i landet at vi ønsker fokus på klima. Det trenger ikke være vanskelig å leve mer klimavennlig. Vi må få flere politikere til å innse dette og rett og slett be dem skjerpe seg, sier Thorkildsen.