NRK Meny
Normal

– Vi har lært av hendelsen

Torsdag var det allmøte på Greveskogen videregående skole i Tønsberg, etter at det ble publisert trusler mot skolen på en mobilapplikasjon. Elevrådsleder ved skolen sier elevene har lært leksa si.

Politi ved Greveskogen vgs

Politiet søkte gjennom Greveskogen videregående skole onsdag, etter at det ble publisert trusler mot skolen på en mobilapplikasjon. Torsdag holdt skolen allmøte for å snakke om konsekvensene av hendelsen.

Foto: Philip Hofgaard

Elever og ansatte var torsdag samlet til allmøte på Greveskogen videregående skole, etter at skolen ble stengt onsdag.

Politi søkte gjennom skolen etter en trussel mot skolen fremsatt gjennom mobilapplikasjonen Jodel.

Også politiet i Vestfold var til stede på allmøtet torsdag.

– Det var viktig for oss å få normalisert situasjonen litt. Greveskogen ble valgt ut som mål for truslene fordi elevene ved skolen brukte Jodel mye, og fordi flere hadde tullet dagene i forveien med å utfordre hverandre til å utløse brannalarmer, sier Paal Knutsen ved forebyggende avsnitt i politiet i Vestfold.

Trafikkulykke i Stokke

Paal Knutsen ved forebyggende avsnitt i Politiet i Vestfold var torsdag på Greveskogen videregående skole for å snakke med elever og ansatte etter trusselhendelsen onsdag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det var også viktig for oss å formidle til elevene at når politiet får vite om trusler i den situasjonen som er i dag, så må vi ta det alvorlig. Og det er et stort apparat som settes i gang som får konsekvenser, sier Knutsen.

Han minner om at handlingene er straffbare og at det i forbindelse med trusselmeldingene og brannalarmene har blitt opprettet straffesaker.

Tror elevene tar saken alvorlig

Elevrådsleder ved skolen Sabrina Alves Silva tror de fleste elevene ved skolen tok budskapet fra politiet alvorlig.

– Vi har nok lært av hendelsen og det blir nok ikke noen flere utløste brannalarmer på en stund.

Hun sier det i kjølvann av hendelsen har blitt mye snakk om hets og mobbing på applikasjonen Jodel.

Meldinger fra Jodel

Etter at skolen ble stengt onsdag på grunn av trusselmeldinger har det blitt mye snakk om hets, trusler og mobbing på applikasjonen Jodel, sier elevrådslederen ved skolen.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

– I dag hadde vi et møte med ledelsen, skolemiljøutvalget og elevrådet hvor vi planla en refleksjonsdag hvor elevene kan drøfte handlinger og konsekvenser av hva man sier, også på andre arenaer enn denne appen, sier Silva.

– Det vi ser er at det ofte er elever som er ensomme eller blir påvirket av gruppementalitet som står bak hetsende eller truende meldinger. Derfor ønsker vi å arbeide for bedre relasjoner mellom lærere og elever i fremtiden, sier Silva.