– Veldig glad for plassen

Ask Jarl Tjøm (21) fra Tønsberg Roklubb er tatt ut på elitelandslaget i roing. Der finner vi også Olaf Tufte og Kjetil Borch fra Horten Roklubb.

Ask Tjøm

TØNSBERG Ask Jarl Tjøm (21) sier at han blir tatt godt tatt i mot i elitelandslaget og veteran Olaf Tufte.

Foto: Privat

Uttaket til landslagstrener Johan Flodin ble kunngjort fredag. Ask Jarl Tjøm sier til NRK at han hadde fått noen signaler om at han kom med, så han ble ikke så overrasket, men er veldig fornøyd med at Flodin viser han tilliten.

– Jeg er i et veldig godt selskap og det har jeg vært en del av det lenge. Men det er veldig annerledes at det står på papiret at jeg er en del av det, sier Jarl.

Ask oppnådde mange gode resultater i fjor.

Tjøm til A-finalen i Luzern

Tjøm endte sist i lettvektsfinalen

– I fjor lå jeg stort sett litt utenfor pallen men klarte aldri å dra ut det lille ekstra i finalene for eksempel, så det er det jeg trener for å få til i år, sier Tjøm.

I fjor hadde han heller ikke så mye hjelp og jeg trente mye på egen hånd. I år håper han at han får hjelp til å trene litt smartere.

– Nå som jeg er tatt ut til elitegruppen håper jeg på mer hjelp til å trene mer riktig.

Kontinuerlig uttak

Første konkurransene begynner i april/mai med World Cup og EM.

– Det er på en måte uttak hele tiden for dem som er verdige kandidater for landslaget i roing, forteller Tjøm.

– Dette er jo elite gruppen, så ingen ting er bestemt ennå. Vi trener sammen på landslaget nå også ror vi EM hvis vi er i form, da.

Flodin har trua

Landslagstrener Johan Flodin sier til Aftenposten at det neste store målet er OL i Tokyo i 2020. Men at VM i USA til høsten også blir viktig. Han er optimist på vegen av norsk rosport.

– For hver sesong ser vi flere deltagere som er bedre. Testrapporteringen som vår guru – Åke Fiskerstrand står for, har aldri vært så omfattende. Jeg opplever at vi går inn i en olympisk syklus med mye bedre forutsetninger enn tidligere, sier han til avisen.