NRK Meny
Normal

– Valgkampen har handlet for lite om politiske saker

Kårstein Eidem Løvaas (H) og Dag Terje Andersen (Ap) er fornøyde med valgkampen, men synes den har handlet for mye om meningsmålinger.

Stortingskandidatene Dag Terje Andersen og Lozan Balisany (Ap)

HÅPER PÅ TRE: Dag Terje Andersen og Lozan Balisany håper sistnevnte også får en plass på Stortinget.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Først og fremst er jeg glad, men jeg er også veldig sliten, og det tror jeg alle er nå. Fra kampanjemedarbeideren, oss på listene og Erna og Jonas. Jeg tror alle er fornøyd med at det nå er over, sier stortingsrepresentant for Høyre i Vestfold, Kårstein Eidem Løvaas.

Like før de første prognosene blir klare klokken 21 valgkvelden er han fornøyd med valgkampen, og tror på et godt resultat. Han synes valgkampen i Vestfold har vært ryddig, men at det har vært for mye snakk om meningsmålinger.

– Sakene har kommet i skyggen. Det har vært veldig lite om helse, litt lite om skole og jeg er overrasket over hvor lite det ble om forsvar. Så synes jeg det har vært altfor mye om skatt, sier Løvaas.

Kårstein Eidem Løvaas (H)

FORNØYD: Kårstein Eidem Løvaas sier han er fornøyd med valgkampen, og glad den er over.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Hvem får tre mandater?

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Vestfold, Dag Terje Andersen, er enig i at det har vært for lite snakk om de konkrete politiske sakene i valgkampen.

– Det har vært en spennende valgkamp. Jeg synes den har handlet for lite om politiske saker, og for mye om galluper og drittpakker om Jonas. Men her i Vestfold har vi fått til en veldig god valgkamp, sier Andersen.

Han mener partiet har fått løftet fram de to nye stortingskandidatene, Maria-Karine Aasen-Svensrud og Lozan Balisany. Sannsynligheten er stor for at enten Høyre eller Arbeiderpartiet får tre mandater på Stortinget, og da står det mellom Lozan Balisany (Ap) og Erlend Larsen (H).

– Min magefølelse er at vi stikker av gårde med tre, sier Løvaas.

Andersen har andre planer.

– Det er realistisk å tro og håpe på tre fra Arbeiderpartiet, men det er langt ifra sikkert. Det blir veldig spennende for oss.