NRK Meny
Normal

– Utrolig kult

Endelig har de fått rommet de lengtet etter.

Tiri Røed Lone og Vegard Grønstad fra 10. klasse ved Andebu ungdomsskole sammen med bibliotekssjef J

FORNØYDE: Tiri Røed Lone og Vegard Grønstad fra Andebu ungdomsskole er veldig fornøyde med det nye ungdomsrommet ved Andebu bibliotek. Det er også biblioteksjef Jørgen Hovde.

Foto: Linn Løkken / NRK

– Det er veldig flott at vi har fått dette rommet, sier Tiri Røed Lone. Hun går i tiende klasse ved Andebu ungdomsskole.

Sammen med klassekamerat Vegard Grønstad har hun sunket ned i sakkosekkene i det nye ungdomsrommet til Andebu bibliotek som åpnet i dag.

Andebu bibliotek fikk i fjor 100 000 kroner fra Nasjonalbiblioteket til prosjektet «Ungdommens sosiale multimediearena». Ungdommer i Andebu har sammen med biblioteket utviklet den nye ungdomsavdelingen.

Tiri er en av dem som gjennom et år har jobbet med prosjektet.

– Utrolig kult

Tiri forteller at de har lengtet etter rommet i ett år etter at de dro til biblioteket i Bergen hvor de har ungdomsavdelingen «UROM». «UROM» er ungdomsavdelingen på Bergen Offentlige Bibliotek, som ble laget i samarbeid med Bergen Arkitekthøgskole våren 2014.

– Det var utrolig kult! Rommet var mye større i Bergen, men det er ganske bra dette også, skryter hun.

I tillegg til bøker finnes blant annet Playstation 4 og en stor projektorskjerm i det nye ungdomsrommet.

– Vi kommer sikkert til å sitte her, spille litt og snakke og sånn, sier Grønstad.

Han synes det er fint å kunne gjøre andre ting enn å lese i biblioteket og mener rommet vil bety mye for ungdom i Andebu.

– Vi kommer til å bruke biblioteket mye mer, sier han.

Håper det vil florere av ungdom

– Det er veldig spennende og flott at det er kommet så mange flere elever og andre som er interessert i bibliotek, sier biblioteksjef ved Andebu bibliotek, Jørgen Hovde.

Også bibliotekarer fra andre bibliotek besøkte biblioteket i Andebu under den offisielle åpningen av ungdomsrommet i dag.

– Vi har mange som bruker ungdomsbiblioteket fra barneskolen. Vi håper ungdomsrommet er en mulighet til å få flere fra ungdomsskolen til å komme hit, sier han.

Han tror ungdommen har savnet en møteplass i Andebu.

– Jeg håper det vil florere av ungdom her og at de vil komme hit etter skoletid, sier han.